Nyheter

Chevron
Richard Larsson: ”Vi var här för att paja Uddevallas guldfest”

Richard Larsson: ”Vi var här för att paja Uddevallas guldfest”

Foto: Tobias BW Granberg

Hela Uddevalla var inställda på guld och ett firande värd namnet, men det skulle Strängnäs sätta stopp för. Efter att ha släppt in ett mål redan efter åtta sekunder vände man på steken och vann till slut matchen med 7-5. En stor anledning till segern var Strängnäs målvakt Richard Larsson.

Söndag kväll i Agnebergshallen och Uddevalla hade chansen att säkra sitt tredje raka guld. Det som skulle bli en guldfest blev istället en mardröm när bottenlaget Strängnäs till slut kunde vinna med 7-5 på bortaplan. Lite ironiskt blev det nästintill ett guldfirande på planen, men för Strängnäs istället, som stod för en riktigt fin prestation. Mitt i firandet får vi till slut tag i Strängnäsmålvakten Richard Larsson.

– Kommer svetten med på bilden också, frågar Larsson och skrattar samtidigt som han kommenterar att det inte gör något, då han gärna visar upp att det var en jobbig match.

Efter att ha tagit bilden delar han med sig av sina första initiala tankar kring matchen.

– Det var riktigt jobbigt faktiskt idag, men skönt med en seger. Vi möter ett bra lag där det krävs mycket för att vinna. Vi gjorde jobbet idag, vi har inte gjort det vissa matcher på slutet, så skönt att göra det idag när det verkligen krävs och behövs.

Direkt i första halvlek, redan efter åtta sekunder, tog Uddevalla ledningen genom Albert Hiseni. En typisk situation som exemplifierar säsongen enligt Larsson.

– Om man skall vara helt ärlig så är det väldigt signifikativt för vår säsong. Vi är inte påkopplade från början, så vi får uppförsbacke direkt. Vi får jobba oss in i matchen, idag gör vi det på ett väldigt bra sätt.

Inför matchen var mycket av fokuset på Uddevalla och guldet, men faktum var att matchen var minst lika betydelsefull för Strängnäs som slåss för sin överlevnad.

– Det var bara seger som gällde för oss. Det spelar ingen roll vilket lag vi mötte, vi gick för tre poäng. All respekt för dem (Uddevalla), de leder serien och kunde ta hem guldet, men vi var här för att paja deras guldfest också. Det var en ”trigger” för oss.

Efter att ha tagit ledningen med 3-1 efter det snöpliga målet efter åtta sekunder skulle Uddevalla komma tillbaka och kvittera till paus. Psyklogiskt tungt för bortalaget Strängnäs, som ändå samlade sig i paus och kände att man fortfarande var kvar i matchen.

– Det var tungt att gå till halvtidsvila med oavgjort. Vi kände ändå att vi var med i matchen på ett bra sätt, vi visste att det skulle bli tuffare i andra, så vi sade till varandra att det bara var ut och kriga. Göra det ännu bättre.

I andra halvlek skulle det bli åka av, där stora delar av läktaren fick pendla mellan känslan av att snart få fira ytterligare ett guld, och känslan av att guldfesten var förstörd.

– Det är svårt att säga vad som händer i andra halvlek. Jag tycker vi gör det bra. Även om vi får en straff mot oss som vi släpper in leder vi ändå fortfarande just där och då. Det kändes som vi hade ganska bra kontroll på deras spel. Vi hade ju flera chanser att göra mål också tycker jag. Totalt sett gör vi en riktigt bra insats.

Uddevalla satsade på slutet av matchen på sitt jokerspel, där man tidigt också fick utdelning via den straff Fredrik Söderqvist dunkade in. Resterande del av matchen skulle man fortsatt pressa ner Strängnäs djupt ner på sin egen planhalva. Richard Larsson fick stå för ett par riktigt fina räddningar i ytterläge, men var också nära på att göra mål när han prövade lyckan med ett volleyskott från eget straffområde.

– Jag hade kollat på video någon annan match när Uddevalla spelade med joker, när de spelade mot Hammarby, och Tolga gjorde mål på det sättet. Jag blev tillsagd att försöka mig på något liknande, det var nära att jag också fick det. Det blev tyvärr inte mål den här gången.

Samtidigt som Strängnäs vann fick man en rejäl käftsmäll efter matchen, i och med att bottenkonkurrenten Norrköping även vann deras match mot Borås som spelade samtidigt. Något som gör att kampen om den sista platsen i Svenska Futsalligan är mer än öppen.

– Uddevalla var nog lite bittra efter förlusten, de sade direkt efter matchen när vi tackade varandra för matchen att Norrköping hade vunnit, för att sänka oss. Det spelar ingen roll, vi har fullt fokus på att vinna sista matchen ändå, så det gör ingen skillnad egentligen.

Nu är det en omgång kvar och Strängnäs ställs mot Örebro FC hemma i Thomas Arena. I och med förlusten för Örebro FC mot Hammarby IF har man inget att spela för. För att klara sig kvar är givetvis en vinst den bästa förutsättningen för laget.

– Då får vi göra det helt enkelt. Vi är ett bra lag, individuellt skickliga, vi har bara inte fått ihop det riktigt som lag under säsongen. Vi är väldigt starka när vi väl får till det tillsammans på plan.

Så kanske det blir några volleymål från dig också?

– Ja vi får väl se, avslutar Richard leendes.

Sista omgången i Svenska Futsalligan spelas söndagen den 31 mars. Alla matcher startas samtidigt, 16.00.

Tobias BW Granberg