Nyheter

Chevron
Revanschsugna Dino Garaca: ”Vi är svårslagna i Idrottshuset”

Revanschsugna Dino Garaca: ”Vi är svårslagna i Idrottshuset”

Finalförlusten i straffläggningen mot Hammarby för två säsonger gav Örebro SK bränsle under fjolårssäsongen, där det till sist blev ett efterlängtat guld. En spelare som inte var med då var Dino Garaca, som nu har chansen till ett första guld.
– Det kommer bli en fartfylld och underhållande match, berättar han för sfl.se.

Säsongen startade tidigt för Örebro SK, med spel i Champions League. Det blev vinst i Preliminary Round, men Europaresan tog slut i Main Round. I grundserien blev det serieseger, innan Norrköping och Hammarby avklarades i slutspelet. 

– Säsongen i sig har gått som förväntat. Jag kom hit för att vinna matcher, och det gjorde vi! Vinst i grundserien, bra spel i Champions League. Vi har svetsat ihop det bra med lagsammanhållningen, vi har blivit ett starkt kollektivt med skickliga individuella spelare.

Grundseriesegern var också den tredje säsongen i rad, vilket gett Örebro SK fördel att välja motstånd i kvartsfinal och semifinal samt hemmafördel.

– I grundserien är det 20 matcher att korrigera och bättra, i slutspel är det mer eller mindre vinna eller försvinna. I slutspel måste allt stämma från minut ett. Det är en helt annorlunda hunger än om man jämför en seriematch mot samma lag.

Gamla Idrottshuset står nu redo för finalen, där det väntas storpublik. 

– Att ställas mot IFK Göteborg känns ganska förväntat, även när de förlorade första matchen hade jag en bra känsla att de vinner. Jag tycker det är ett bra futsallag med många duktiga spelare. Det kommer bli en fartfylld och underhållande match.

För egen del så ställer Dino höga krav på sig själv.

– Förväntningarna på mig är att ge 100 av mig själv, vilket jag gör varje match. Sen om det bidrar till mål eller att slita spelar ingen roll, så länge vi vinner är jag nöjd. Göteborg har Fehim (Smajlovic) som är skicklig och taktisk kunnig, så jag förväntar mig att han har några ess i sin rockärm.

Han fortsätter:

– Vi skall ut och köra precis som vi gjort varje match. I Idrottshuset är vi svåra att slå. Det kommer bli en rolig match för svenska folket att titta på.

Till sist väljer också Garaca att skicka en hälsning till alla de som jobbar i kulisserna för klubben.

– Jag vill tacka alla supportrar som stöttat oss genom säsongen. Tack till alla funktionärer som hjälper till under matcherna. Även ett stort tack till styrelsen och ordförande Augin Gevrie som gjort allt detta möjligt!

Finalen i Svenska Futsalligan spelas 17.30 i Gamla Idrottshuset, Örebro. Om du inte kan se matchen live sänds den även i Eurosport samt Discovery Plus.

Foto: Tobias BW Granberg