Nyheter

Chevron
Rafflande spel tvingar fram en tredje avgörande kvalmatch

Rafflande spel tvingar fram en tredje avgörande kvalmatch

Kvalet till Svenska Futsalligan är en riktig rysare. Efter två möten är båda matchserierna lika, 1-1, vilket gör att vi inväntar en tredje och avgörande match till helgen. Då bestäms det vilka av FC Lidköping United eller Libertá FC samt Västerås AFG eller Norrköping FK som går upp till SFL.

Den som trodde att kvalet upp till Svenska Futsalligan är lätt lär få tänka om. Trots att alla fyran lagen redan spelat en lång serie där man stått för fina insatser väntar nu kanske deras livs viktigaste match hittills – tredje och avgörande kvalmatchen till SFL.

I första mötet mellan Norrköping FK och Västerås AFG har det bjudits på futsal på hög nivå, där även ljudkulissen höll högsta nivå. I första mötet i Mässhallen var det inte tyst en enda sekund i hallen, där båda lagens supportrar tävlade i vem som kunde överrösta vem. 

Ledningen gick mellan lagen, tills dess att Västerås skaffat sig en uddamålsledning med fem minuter kvar av matchen. Då slog Norrköping till med en kvittering med endast en minut kvar av matchen, vilket tvingade fram en förlängning. Väl i förlängningen skulle man göra en favorit i repris, och göra mål med en minut kvar, vilket gjorde att Norrköping kunde gå vinnande ur första mötet.

Returmötet i Västerås spelades i Carlforsska Gymnasiet, med över 600 personer på läktaren. Även här bjöds det på en stämning utöver det vanliga, där spelarna hade svårt att kommunicera på planen.

Matchen var minst lika jämn, denna gången gick Västerås vinnande ur striden med uddamålet, vilket gör att man tvingade fram ett tredje och avgörande möte.

I andra matchserien mellan Libertá FC och FC Lidköping United ville man inte vara sämre, 400 personer skapade en fin inramning i Stenungsund Arena, där Lidköping kunde ta hem segern med 7-5. 

Förutsättningarna var därför goda för Lidköping, när man tog emot Libertá i Idrottens Hus för returmötet. Givetvis ville man inte vara sämre än konkurrenterna, utan lockade en stor publik på över 800 personer till matchen, vilket gjorde det riktigt trångt på läktaren.

Själva matchen skulle se annorlunda ut jämfört med första mötet, där Lidköping visade på rutin när man fick fin utdelning på fasta situationer. Libertá visade på att fart och fläkt är farligt, och att misstag inte är något man kan göra.

Tempot i kontringarna var högt och målen blev många, där Libertá tillslut kunde vinna med 7-3, vilket gör att man även i denna matchserien tvingar fram en tredje och avgörande match.

Båda matcherna avgörs under helgen, där Västerås AFG samt FC Lidköping står som hemmalag.

Tredje och avgörande kvalmatchen till SFL (vinnaren går upp):

Söndag 8 mars
18.00 Västerås AFG – Norrköping FK (Carlforsska Gymnasiet)
19.00 FC Lidköping United – Libertá FC (Idrottens Hus)

Foto: Isak Jaldenius