Nyheter

Chevron
Rafflande final avgörs på Eurosport

Rafflande final avgörs på Eurosport

Efter en rekordlång säsong är nu stunden alla väntat på framme, nämligen finalen i Svenska Futsalligan. Spelplats är Eriksdalshallen, där Hammarby IF tar emot IFK Göteborg i vad som förväntas bli en riktigt spännande match.

En lång säsong skall avslutas och detta genom ett riktigt storstadsmöte mellan Hammarby och IFK Göteborg. De båda lagen var topptippade inför säsongen, och har nu motsvarat förväntningarna genom att ta sig till final.

De senate tre säsongerna har IFK Uddevalla blivit mästare, en trend som ny bryts i och med att man åkte ut ur semifinal mot Hammarby. IFK Göteborg är som bekant tvåfaldiga mästare (varav en gång som Göteborg FC), medan Hammarby varken stått i final eller vunnit guld i Svenska Futsalligan tidigare.

Att SFL avgörs i juni är historiskt, men har givetvis att göra med Covid-19 som haft påverkan på slutspelet. Därför kommer också finalen, likt semifinalerna, att spelas inför tomma läktare.

Förutom Svenska Mästare får även vinnaren representera Sverige i Champions League till hösten.

Finalen spelas i klassiska Eriksdalshallen, Stockholm, och sänds på Eurosport 1 samt Eurosport Player, med avsparkstid 14.00 på söndag, den 21 juni. Sändningen startar redan 13.45.

Foto: Bildbyrån