Nyheter

Chevron
Rafflande drabbning väntas i Mässhallen

Rafflande drabbning väntas i Mässhallen

Norrköping FK har hittills inte tagit ett enda poäng, efter två omgångar. Västerås FC å andra sidan har en vinst och en seger, i debutsäsongen i SFL. Under fredagskvällen är det dags för de båda lagen att möta varandra, i en match där det även står mycket prestige på spel.

Under fredagen drabbar Norrköping FK och Västerås FC samman i Mässhallen, ett möte som förväntas bli hett. Faktum är att lagen har en historia tillbaka, där man möttes i föregåendes säsong kval till Svenska Futsalligan. Västerås FC, då Afghanska, förlorade första mötet i just Mässhallen mot Norrköping, inför storpublik. Kvalet avgörs genom bäst av tre, vilket gjorde att Norrköping hade två matchbollar på bortaplan. Andra matchen vanns av Västerås, innan Norrköping till slut vann den tredje, och därmed var comebacken till Svenska Futsalligan ett faktum.

Säsongen har hittills sett olika ut för lagen. Västerås började sin säsong borta mot AFC Eskilstuna, där man vann med 6-4. Paulo Roberto blev den historiskt första målskytten för laget i SFL. Därefter tog man emot Stallarholmen hemma i Carlforsska Gymnasiet, en match som slutade 4-4.

Norrköping fick största möjliga start, med regerande mästarna Örebro SK, hemma i Mässhallen. En match som slutade 6-2 till gästande ÖSK. Andra matchen, borta i Agnebergshallen mot tvåan från föregående säsong, Uddevalla FC, slutade även den i förlust (6-3).

Det är alltså ett hungrigt Norrköping som tar emot Västerås FC under fredagen, ett Norrköping som också fått förstärkning i form av Rafael och Igor Kivits. Rafael Kivits spelade med Norrköping föregående säsong, och har meriter från Serie B i Italien. Även denna säsongen blir det spel i Norrköping, denna gången med brorsan Igor.

Avspark är 19.00 i Mässhallen, som även kan ses i appen SFL Live.

Foto: Krister Melin