Nyheter

Chevron
Premiäromgången i Svenska Futsalligan

Premiäromgången i Svenska Futsalligan

Många är det som väntat på att futsalen drar igång igen. 22 omgångar står mellan lagen och ett spännande slutspel, där vi vet att allt kan hända. Förbered er, och notera datumet den 25 september i era kalendrar, då SFL har sin efterlängtade start.

Som vi har väntat! Svenska Futsalligan är äntligen tillbaka, och detta med besked. Tolv lag gör upp om de eftertraktade åtta platserna till slutspelet, där bara en kan bli Svensk Mästare i futsal och få representera Sverige i Uefa Futsal Champions League.

Precis som tidigare lämnar även de två sista lagen i tabellen, till plats för två lag som får kvala upp från division 1. 

Första omgången smygstartar redan på fredagen den 25 september, då Borås AIK tar emot Skoftebyns IF i Boråshallen klockan 19, ett riktigt rivalmöte!

På söndagen får vi se resterande lagen. Bland annat de regerande mästarna Hammarby IF som möter nykomlingen Norrköping FK, som är tillbaka i futsalens finrum efter ett år i division 1. 

Svenska folket kommer även att få stifta bekantskap med Libertà FC från Stenungsund, som gör sin första match i Svenska Futsalligan borta mot Örebro FC i anrika Gamla Idrottshuset.

Nedan följer hela omgång 1:

Fredag 25 september
19.00 Borås AIK – Skoftebyns IF (Boråshallen)

Söndag 27 september
14.00 IFK Uddevalla – Örebro SK (Agnebergshallen)
15.00 AFC Eskilstuna – IFK Göteborg (Stiga Sports Arena)
16.00 Strängnäs FC – Torslanda IK (Thomas Arena)
17.00 Örebro FC – Libertà FC (Gamla Idrottshuset)
18.00 Hammarby IF – Norrköping FK (Eriksdalshallen)

Foto: Bildbyrån