Nyheter

Chevron
Pepeljak: ”Vi har Sveriges bästa målvakt just nu”

Pepeljak: ”Vi har Sveriges bästa målvakt just nu”

Han gör sin andra säsong i Örebro SK. Ilhan Pepeljak är fortsatt en bärande del i det Örebro SK, där ytterligare nyförvärv förstärkt truppen. Nyförvärv som han tycker tillför både kvalité och kunskap till laget.

Redan föregående säsong storsatsade Örebro SK, med flera profilerade spelarförvärv. Den säsongen gick det inte som tänkt. Inför nuvarande säsong gjorde man om lite i truppen, med ytterligare ett par spetsiga nyförvärv. Ilhan Pepeljak blev kvar, men till klubben kom spelare som Maicon Tauan, Felipe Fumes och Adnan Cirak.

– Våra flesta nyförvärv är spelare som har futsal som förstasport, som kommit in höjt kvalitén ordentligt. De har gjort resterande del av truppen till bättre spelare, framför allt taktiskt.

Inför slutspelet förstärkte man laget ytterligare, där bröderna Slaven och Drazen Novoselac bytte Ektorp till Örebro SK.

– Slaven och Drazen har varit väldigt avgörande till att vi är i semifinal idag.

Säsongen beskriver Ilhan som lång, men bra. Laget placerade sig, efter lite drama i sista omgången, högst upp i tabellen, och har därmed haft fördel av att kunna välja lag och spela avgörande match på hemmaplan i slutspelet.

– Hela gruppen, med spelare och ledare har jobbat åt samma hål sedan augusti månad. För egen del är jag nöjd, jag känner att jag utvecklas och lär mig nya saker hela tiden av våra nyförvärv som sitter på mycket kunskap.

I kvartsfinalen valde man att möta AFC Eskilstuna, två matcher som man vann med 6-3 gånger två, totalt 12-6.

– Kvartsfinal 1 mot Eskilstuna var inget snack, vi visar att vi är ett mycket bättre lag. I andra kvartsfinalen är det lite mer känslor, vi känns lite skakiga och bjuder på mycket i första halvlek. Som tur är har vi Sveriges överlägset bästa futsalmålvakt just nu (Martin Herlin). När vi får in kvitteringen och sedan ledningsmålet är det inget snack.

Även i semifinalen fick Örebro SK chansen att välja motstånd, där valet stod mellan Strängnäs FC och IFK Göteborg. Valet föll på Strängnäs FC.

– Strängnäs är ett lag som är svårt att läsa av. De kan spela olika från match till match, och anpassar sig ganska bra efter motstånd, så det blir inga lätta matcher.

Nyckeln menar Pepeljak blir att hålla tempo hela matcherna, ha ett aggressivt försvarsspel och försöka trötta ut Strängnäs med lite högre press. 

– Förhoppningsvis fortsätter vi som vi gjort hela säsongen, och går hela vägen till final.

Matchen mellan Strängnäs FC mot Örebro SK spelas under lördagen den 13 mars och har sändningsstart 13.05 i Eurosport 1 samt Discovery+.

Foto: Calle Appelqvist