Nyheter

Chevron
Pepeljak: ”Våra chanser att klättra är bra”

Pepeljak: ”Våra chanser att klättra är bra”

Foto: Calle Appelqvist

KFUM Linköping har haft en tuff säsong med förluster, spelarbrist och tillfällig tränare efter att man gick skilda vägar med Kim Gama. Trots detta lyckades man slå topplaget Nacka Juniors hemma med 2-1 under fredagskvällen, där lagkapten Ilhan Pepeljak som vanligt spelade en stor roll.

Nacka Juniors har gått starkt i serien och ligger för närvarande på en tredjeplats i Svenska Futsalligan. I motsats har vi KFUM Linköping som slåss för sin överlevnad och som ligger näst sist i tabellen. De båda lagen ställdes som bekant mot varandra under fredagen och överraskande kunde Linköping vinna.

– Jäkligt skönt med seger över Nacka. Vi har aldrig slagit dem förut under tiden jag har spelat i KFUM, säger Illhan Pepeljak till svenskafutsalligan.se efter matchen.

Läs också: Lext om skadehelvetet: ”Det har inte alls känts bra”

Lagkaptenen har fått bära ett stort ansvar under säsongen, med mycket speltid och förtroende. Flera matcher har han i princip spelat nonstop, när Linköping spelat med få avbytare. Matchen mot Nacka var inget undantag.

– Min prestation tycker jag är okej. Det är skönt att man får bidra med ett mål som gör att vi kan ta tre poäng.

Läs också: Solberg om TV-matchen: ”Det viktigaste är tre poäng”

Situationen man befinner sig i är allt annat än optimalt, men det går inte bara att lägga sig ner och dö. Trots få spelare har Linköping varit med länge i många matcher, och varit nära att få med sig poäng.

– Vi spelare har tacklat det bra, vi som är på varje träning och match har lovat att ge allt tills sista omgången är slut. Då får vi se vart vi landar.

Läs också: Årets första dubbelomgång

Vinsten över Nacka gjorde att man kunde klättra förbi Halmstad och lämna jumboplatsen. För tillfället står man på åtta poäng, fem poäng upp till IFK Göteborg som ligger tredje sist och åtta poäng upp till Norrköping som ligger fjärde sist och därmed ligger över strecket.

– Jag tror våra chanser till att klättra är bra, men det är fortfarande ett stort jobb som skall läggas ner. Jag hoppas att vi får energi av sådana här prestationer vi gör mot både Örebro FC och Nacka.

Tobias BW Granberg