Nyheter

Chevron
Osman: ”Vi har motbevisat alla år efter år”

Osman: ”Vi har motbevisat alla år efter år”

KFUM Linköping har flera säsonger i rad räknats ut, för att komma tillbaka och säkra kontraktet. En av anledningarna är Blend Ali Osman, som vill göra ännu mer poäng för sitt Linköping i år.

För ungefär ett år sedan kallade Matija Dulvat till det första landslagsläger, ett läger där KFUM Linköpings Blend Ali Osman fick deltaga i. Mycket har hänt sedan dess, men Osman kommer ihåg hur det kändes när han fick det där beskedet för ett år sedan.

– Det kändes såklart väldigt roligt att få en slags belöning för det hårda arbetet man lagt ner på träningar och matcher. Ett bevis på att man har ögonen på sig och det är alltid kul.

Lägret i Uddevalla såg han som lärorikt, framför allt då han fick chansen att träna med de bästa futsalspelarna i landet. Han påpekar däremot att han inte vill fastna i det förflutna, utan alltid strävar mot nya mål och nya utmaningar.

Läs också: Stephan Eriksson: ”Jag siktar på landslaget”

I år är det nya förutsättningar i serien som gäller, 26 matcher och en rak serie. Linköping har många gånger tippats åka ur ligan, men alltid på något sätt hittat tillbaka och klarat sig kvar. Hur kommer detta sig?

– Jag tror att många har trott att vi skall åka ut och inte är att räkna med tidigare år. Ändå har vi motbevisat alla år efter år, där vi spelat en underhållande futsal och klarat kontraktet. 

Sporten växer så det knakar, och Linköping kommer alltid vilja tillhöra SFL. Blend Ali påpekar hur viktigt det är att inte leva kvar i det förflutna allt för mycket, utan alltid blicka framåt mot nästa mål.

– I år är det en ny säsong och därmed nya utmaningar. Därför kommer vi att gå in i varje match med rätt inställning för att vinna. Vi får se var vi hamnar i slutet när ligan är färdigspelad.

Vad gäller styrkorna i laget framhäver han gärna den goda inställning man har, att man aldrig ger upp. Det må låta klyschigt, men det är också en skyldighet varje spelare har enligt Blend Ali Osman.

– Det gäller att gå ut och spela varje match som om det vore en final. Vi har haft en stor press på oss föregående säsong och det tror jag kommer vara en erfarenhet som vi bär med oss.

Läs också: Maravilla: ”Det blir inga långa stunder sittandes på bänken”

Precis som andra föreningar vittnar Osman om svårigheterna att hitta spelare som vill vara med hela säsongen, inte bara den delen när fotbollen inte är igång. I takt med sporten växer hoppas han att fler gör som honom och väljer futsal som förstasport. Ett val som gjort att han trots 22 års ålder kan tillgodoräkna sig en hel del rutin. 

– Tidigare år har jag varit en poängsspelare. Jag hoppas att jag även i år kan bidra med poäng, men min största uppgift och utmaning är att se till att vi vinner matcher.

Efter landslagslägret i Uddevalla har det varit tyst, men det betyder inte att landslagsdrömmen inte finns kvar där i bakhuvudet. 

– Vem vill inte representera landslaget? Det är liksom en dröm man har haft sedan man var liten och spelade med kompisarna ute på gården. Men det är faktiskt inte något jag går runt och tänker på, utan i första hand är det min klubb som gäller.

För Blend Ali Osman är det klubben först, det är för den han skall vinna matcher och utveckla, vilket också kommer utveckla honom. Om prestationerna där medför att han blir uttagen i landslaget ser han som ett plus i kanten. 

Läs också: Den anonyme landslagsspelaren

Med sina 22 år fyllda ligger det många år kvar som futsalspelare för Linköpingsspelaren, som vill fortsätta utvecklas i SFL.

– Förhoppningsvis slipper vi slåss om om kontraktet i år, men det är ju också det som är det fina i futsal. Allt kan hända!