Nyheter

Chevron
ÖSK vinner grundserien – för tredje säsongen i rad!

ÖSK vinner grundserien – för tredje säsongen i rad!

Än återstår en omgång av Svenska Futsalligan. Sedan tidigare är det däremot klart att Örebro SK vinner grundserien – för tredje säsongen i rad.

Facit inför säsongen – två segrar i grundserien, ett SM-guld och ett SM-silver. Nu kan ytterligare en grundserieseger läggas till för Örebro SK. Förväntningarna på klubben lär inte sänkas inför det stundande slutspelet.

– Det känns jättebra att vinna grundserien för tredje året i rad. Jag vet inte om något annat lag redan gjort det, men det är jättespeciellt för mig som tränare och som futsaltränare, berättar Francis Maciel Da Costa som är tränare i ÖSK.

Han fortsätter:

– Under alla dessa tre år i klubben har vi haft som prioritet att vinna grundserien och sen gå till final. Det har vi gjort alla år hittills, och det tänker vi fortsätta med. 

21 omgångar in har man hittills samlat på sig 17 segrar, två oavgjorda matcher, samt två förluster. För stunden står man på 53 poäng, sju poäng före tvåan IFK Göteborg.

– Många lag brukar säga att allt börjar i slutspel, men inte för oss. För oss gäller det från första matchen i grundserien, till sista matchen i slutspelet. Vi hoppas att vi kan gå hela vägen. Tufft kommer det att bli, det finns flera bra lag i serien den här säsongen, men vi kommer göra allt för att försvara vårt SM-guld!

Fotnot: Örebro SK möter Stallarholmens SK i sista omgången, ett Stallarholmen som slåss om att bli det sista laget att bli kvalificerade för slutspelet.

Foto: Tobias BW Granberg