Nyheter

Chevron
Örebro SK seriesegrare – för andra säsongen i rad

Örebro SK seriesegrare – för andra säsongen i rad

De var en stor förhandsfavorit inför säsongen – och har verkligen levererat. Innan sista omgången är spelad står det klart att Örebro SK är vinnare av grundserien i Svenska Futsalligan 2021/2022. Något som också ger dem stor fördel inför kommande slutspelet.

De flesta lär ha Örebro SK:s snöpliga finalförlust på straffar mot Hammarby IF på minnet när de tänker på vad laget presterade föregående säsong. Faktum var att man då, precis som denna säsongen, slutade som seriesegrare.

På 21 omgångar har ÖSK lyckats skrapa ihop hela 56 poäng, efter 18 vinster, två oavgjorda matcher och en förlust. Dessutom har man hittills stått för flest antal mål, 104, och minst antal insläppta, 36. Värt att notera är att IFK Uddevalla, som kommer att sluta tvåa i serien, har en match mindre spelad och för närvarande står på 102 mål.

Att vinna serien är inte bara en stor prestation – utan för med sig fördelar i slutspelet. En högre ranking i grundserien ger hemmaplansfördel i alla möten (vilket innebär att en eventuell final även spelas på hemmaplan), men också fördelen att välja vilket motstånd man vill ställas mot. Något som kan underlätta Örebro SK:s väg mot final och det efterlängtade guldet.

Frågan är – kan man fortsätta vara lika överlägsna i slutspelet som man varit i grundspelet, eller kommer något av de andra sju utmanarna kunna rå på de tvååriga seriesegrarna? 

Värt att notera är att det fortfarande är en omgång kvar i Svenska Futsalligans grundserie, där Örebro SK åker ner till Eriksdalshallen för att möta Hammarby IF. Matchen är i sig betydelselös för ÖSK vad gäller tabellpositionen, men lita på att man vill visa upp en bra prestation inför slutspelet.

Matchen mellan Hammarby IF och Örebro SK kommer även TV-sändas på Eurosport samt Discovery Plus.

Omgång 22 (Lördagen den 26 februari)

14.00 Borås AIK – Örebro FC (Boråshallen)
14.00 IFK Göteborg – AFC Eskilstuna (Lundbystrand)
14.00 Libertà FC – IFK Uddevalla (Stenungssunds Arena)
14.00 Skoftebyns IF – Norrköping FK (Arena Älvhögsborg)
14.00 Hammarby IF – Örebro SK (Eriksdalshallen)
14.00 Stallarholmens SK – Torslanda IK (Thomas Arena)

Fotnot: Kvartsfinalerna bestäms den 28 februari.

Foto: ÖSK Futsal