Nyheter

Chevron
Ny assisterande förbundskapten klar för herrlandslaget

Ny assisterande förbundskapten klar för herrlandslaget

Foto: Tobias BW Granberg

Tidigare under hösten lämnade Lasse Ternström sin post som assisterande förbundskapten i herrlandslaget. Idag står det klar att man gjort klart med en ersättare, nämligen IFK Göteborgs Nicklas Asp.
– Det var självklart att tacka ja när man fick frågan, säger Nicklas Asp till svenskafutsalligan.se.

Asp tillträder genast, och kommer att finnas med under nästa samling som är Nordic Cup.

Hans roll kommer att vara assisterande förbundskapten, men vad i detalj han skall göra är ännu inte klart.

– Vi kommer att sätta det under Nordic, berättar Asp.

I stora drag kommer det handla om att scouta spelare och motståndare samt stötta laget och Matija under samlingarna. 

– Som spelare sjunger jag på sista refrängen, men jag vill vara kvar inom futsalen och ser väl kanske en tränarkarriär framför mig i framtiden. Att få möjligheten att utvecklas i denna rollen, i ett landslag med Matija, det tackar man inte nej till.

I och med detta är spelarkarriären i landslaget över. Allt fokus kommer att ligga på att hjälpa laget från sidan. En epok är därmed över, för Nicklas Asp blev det 52 matcher som lagkapten i det svenska herrlandslaget.

– Något jag är väldigt stolt och nöjd över. Idag gör jag mer nytta vid sidan av plan.

Även om spelarkarriären i landslaget är över kommer han att fortsätta att spela i klubblaget IFK Göteborg. Asp tror att det är viktigt att försöka spela så länge man kan, om man tycker att det är roligt.

– Det kommer en dag när man inte har den möjligheten längre, då vill man inte titta tillbaka och ångra sig att man inte fortsatte.

Dessutom är han övertygad om att man lär sig mer och bättre om man utövat det man studerar. Att fortsätta att spela tror han blir en stor nytta för sig själv och landslaget.

Inget mer spel i landslaget för Nicklas Asp alltså, men däremot en fortsättning från bänken. På ett sätt kan man säga att hans resa i landslaget därmed fortsätter.

– Jag är väldigt tacksam att Matija ger mig möjligheten att fortsätta landslagskarriären.

Tobias BW Granberg