Nyheter

Chevron
Nordic Futsal Championship smygstartar säsongen

Nordic Futsal Championship smygstartar säsongen

Nordic Futsal Championship är en långtgående tradition där de bästa lagen från norden fajtas mot varandra som en förberedelse inför Champions League-kvalet. I år föll värdskapet på Sverige och Örebro dit tre svenska lag deltar.
– Detta är en fantastisk möjlighet för de nordiska lagen att få möta kvalificerat motstånd såhär tidigt på säsongen, säger Ronny ”Pilen” Pettersson, tävlingsansvarig Nordic Futsal Championship och General Manager Örebro FC.

Örebro FC var med även förra året då Nordic Futsal Championship gick av stapeln i Frederikssund. Då blev laget trea, efter att ha förlorat mot IFK Uddevalla i bronsmatchen. Vinnare blev danska JB Futsal Gentofte, som även representerar Danmark i årets upplaga tillsammans med Köpenhamn Futsal och Bröndby Futsal. 

Utöver Örebro FC representeras Sverige av regerande svenska mästarna IFK Uddevalla och silvermedaljörerna Hammarby IF. De norska representanterna är Sjarmtrollan IL och Utleira IL.

– Vi har arbetat hårt den senaste tiden för att kunna erbjuda lagen och Örebroarna ett arrangemang som håller hög klass, säger Ronny ”Pilen” Pettersson till svenskafutsalligan.se.

Kvartsfinalerna drar igång på fredagen klockan 18 med ett riktigt spännande möte mellan JB Gentofte Futsal och Hammarby IF. På lördagen blir det semifinaler och söndagen placeringsmatcher som avslutas med final.

Alla matcher spelas i Idrottshuset i Örebro.

Spelschema fredag (kvartsfinaler):
18.00 JB Futsal Gentofte – Hammarby IF
20.00 IFK Uddevalla – Bröndby Futsal
20.00 Sjarmtrollan IF – Utleira IL
22.00 Köpenhamn Futsal – Örebro FC

Spelschema lördag (semifinaler):
10.00 Förlorande lag Uddevalla/Bröndy – Sjarmtrollan/Utleira
12.15 Vinnande lag Uddevalla/Bröndy – Sjarmtrollan/Utleira
14.30 Hammarby IF – Köpenhamn/Örebro FC
16.45 JB Futsal Gentofte – Köpenhamn/Örebro FC

Spelschema söndag (placeringsmatcher):
09.00 Placeringsmatch 7-8
09.00 Placeringsmatch 5-6
11.15 Bronsmatch
13.45 Final

Om du inte kan ta dig ner till Idrottshuset streamas alla matcher, länk till respektive match finns att hitta på följande länk.

Foto: Calle Appelqvist