Nyheter

Chevron
Nima Kadivar inför derbyt: ”Vi vinner”

Nima Kadivar inför derbyt: ”Vi vinner”

Foto: Tobias BW Granberg

Nima Kadivar är spelaren som gjorde stor succé förra säsongen. Inför säsongen blev han värvad från Nol IK till IFK Göteborg – där det inte dröjde länge innan han blev uttagen till landslaget av Matija Dulvat. Denna säsongen har han fortsatt förtroende i landslaget, samtidigt som det har varit en tuff start i klubblaget.

IFK Göteborg har fått en mardrömsstart på säsongen, där man endast plockat en poäng. Under fredagskvällen möter man Torslanda, där inte bara tre prestigefulla poäng står på spel – utan en väg ur en riktigt jobbig förlustsvit.

– Vår säsongsinledning har ju absolut inte varit optimal och det är svårt att vara nöjd med tanke på hur många poäng vi har samlat ihop. Med det sagt så tycker jag att tabellen kanske är lite missvisande då vi varit oerhört nära många av de matcherna vi spelat där det blivit en del uddamålsförluster, säger Nima Kadivar till svenskafutsalligan.se.

Läs också: Haglund om derbyt: ”Det har alltid varit krig”

Han påpekar också att man får komma ihåg många av de lag man mött, som man dessutom mött på bortaplan och syftar bland annat på matcherna mot Uddevalla, Borås och Örebro FC.

– Samtidigt tycker jag att vi är på rätt väg med tanke på hur många nya spelare vi har i truppen där jag tycker att det är stor skillnad på hur vi presterar i början gentemot hur vi presterar nu där alla de nya har tagit väldigt många steg framåt.

Förutom matcherna mot Uddevalla och Borås menar han på att man borde ha vunnit eller fått med sig ett kryss. 

Under fredagskvällen väntar ett prestigefyllt derby mellan Torslanda IK och IFK Göteborg, ett derby med mycket historia. Nima är förväntansfull.

– Det är alltid speciellt med derbyn.Jag har ju bara varit med en gång tidigare när vi mött Torslanda men det är alltid en speciell match där det småler extra mycket och är ganska grinigt på plan. 

Läs också: Prestigefyllt derby väntar i Göteborg

Fyra mål har det blivit för Kadivar denna säsongen, vilket gör honom till bästa målskytt i laget. Han tror inte det är något speciellt bakom det, utan att det handlar om att komma till så många lägen som möjligt.

– Sen så får man även en del rutin genom att spela internationella matcher som jag har fått göra under det senaste året. Där får man inte lika många lägen så man blir bättre på att ta vara på de chanserna man får.

Vad talar för att ni kommer ur derbyt som segrare?

– Jag tror att det är dags helt enkelt. Alla i laget är oerhört taggad och vill verkligen vinna den här matchen. Man märker det på träningarna att alla spelare verkligen vill visa att vi är bättre än vad tabellen visar och därför tror jag att med hjälp av den inställningen så kommer vi vinna.

Läs också: Alen Rastoder: ”Vi förlorar med 8-2”

Torslandas största styrkor beskriver han som att ligga lågt, vänta på motståndarens misstag och att ställa om, något man måste akta sig för. Det gäller att inte göra enkla misstag när man har bollen.

Hur tror du matchen slutar?

– Vi vinner. Med vilka siffror vet jag inte. Men vi kommer att vinna.

Tobias BW Granberg