Nyheter

Chevron
Nashabat: ”Jag har alltid gjort mål”

Nashabat: ”Jag har alltid gjort mål”

Foto: Bildbyrån/K-G Z Fougstedt

Han är spelaren som tillhört tre klubbar det senaste året. Efter att ha vunnit SM-guld med IFK Uddevalla värvades han under säsongen till Gais för att förstärka nykomlingen. Nu är det Skoftebyn hela vägen för Jihad Nashabat som fått en drömstart på säsongen.

För den som har följde futsalen för ett par år sedan bör namnet Jihad Nashabat sticka ut. Efter att fullkomligt ha sprutat in mål för FC Gothia har Göteborgaren funnits på tapeten för flera lag. Turen i Uddevalla via Gais till Skoftebyn kan låta rörig, men Nashabat berättar att det också varit väldigt lärorikt.

– Det jag har lärt mig i de olika klubbarna är hur man tänker och spelar futsal. Innan, när jag spelade, så var det mycket inomhusfotboll, säger Jihad Nashabat till svenskafutsalligan.se.

Än så länge har Skoftebyn och Jihad Nashabat spelat fyra matcher, där det har blivit två vinster, en oavgjord och en förlust. Prestationen gör att man ligger åtta i tabellen för nuvarande.

– Vi har gjort det rätt bra med tanke på att vi har vissa skadade och andra är borta på grund av personliga skäl.

Senaste matchen mot Norrköping blev det en riktig islossning för Trollhätteklubben och Nashabat, vinst med 7-3 och fyra mål från Jihad själv. Att göra fyra mål på en match är dock inget konstigt för Jihad, som ser sig själv som en naturlig målskytt.

– Om man tittar på de fyra föregående säsongerna och ur jag har spelat där så kan man se att jag alltid har gjort mål. Men det är med hjälp av mina lagkamrater som jag fortsätter att prestera. Är dem bra så är jag bra och vi hjälper varandra.

Jihad Nashabat har tidigare varit aktuell för landslaget, bland annat var han med på det första läger förbundskapten Matija Dulvat hade i Uddevalla för lite mer än ett år sedan. Att han skulle vara aktuell igen är inget Nashabat går och tänker på, men givetvis finns det alltid en önskan att spela för landslaget.

– Det är inget jag går och tänker på. Matija och Nicklas Asp vet vad jag går för, så vill de ta ut mig i landslaget gör dem det.

Under lördagen väntar redan nästa motstånd för Jihad Nashabat och Skoftebyn, då man möter Borås på bortaplan. En match som Skoftebyn historiskt har haft svårt för, även om man var väldigt nära en vinst föregående år.

– Jag tror att det blir en jämn match. Gör vi det vi har tränat på så tar vi hem segern, avslutar Jihad Nashabat.

Kan du inte vara på plats på matchen ser du den live i vår app SFL Live. Appen finns att ladda ner på på App Store och Google Play.

Tobias BW Granberg