Nyheter

Chevron
Namik Idrizovic: ”Man är förberedd på det oväntade”

Namik Idrizovic: ”Man är förberedd på det oväntade”

Foto: Tobias BW Granberg

Vid matcher, derby speciellt, pratas det om två lag som gör upp om ära och prestige. Det pratas sällan om det tredje laget, det kanske mest bortglömda, domarna. Namik Idrizovic är en av de tre som på onsdag äntrar ett stekhett Idrottshuset – utan några som helst supportrar.

Namik Idrizovic är inte bara domare, han är också från Örebro vilket gör att han vet hur mycket derbyt betyder för människorna i staden. För honom är det därför både roligt och häftigt att kunna vara en del av sitt första Örebroderby som domare.

– Som domare vill man alltid vara en i teamet i matcherna som har en extra dimension, som fullsatta arenor, derbyn och avgörande matcher. Örebroderbyt placerar jag i samma fack som Stockholmsderbyt jag dömde förra året mellan Djurgården och Hammarby och andra semifinalen mellan Uddevalla och Nacka för att nämna några, berättar han för svenskafutsalligan.se.

Läs också: Johnsson om framgången: ”Jag har mycket att tacka Skoog för”

En bra domare är en domare som inte märks brukar det sägas. När läktarna är fulla av fans och två lokala rivaler gör upp är det svårt att inte märkas när man blåser av och tillrättavisar en spelare som är helt oförstående till vad som är fel. Hur förbereder man sig för det?

– Man är extra förberedd på det oväntade och alla i teamet vet att det krävs 100% koncentration och engagemang för att uppfylla kraven vi ställer på varandra men även från spelare, ledare och publik.

Utöver detta har man som vanligt en förberedelse inför match, med genomgång och matchplan på hur man skall plocka hem matchen. Det gäller att bedömningen är konsekvent och att få matchen att avgöras på planen innanför vad ramarna tillåter.

Läs också: Anel Coralic: ”Derbyt betyder mycket”

Temperaturen brukar höjas ett par grader när det vankas derby, Örebro är ingen skillnad. Med två lag i högsta serien och mycket rivalitet är matcherna mellan de båda tändvätska nog för att elda upp hela Närke.

– För staden Örebro är detta en av årets höjdpunkter idrottsmässigt och det häftigaste utan tvekan i futsalväg.

Namik fortsätter:

– Man både hör och läser om derbyt överallt, många ser fram emot matchen och jag personligen hoppas på helt utsålt Idrottshuset i kombination med fartfylld och spännande match, detta för att lyfta sporten futsal ytterligare.

Att denna typ av match har möjlighet att lyfta sporten till nästa nivå är inget Idrizovic tvivlar på. Däremot är just denna match lite speciell, då det är hans första Örebroderby som domare.

– Jag har svårt att säga vilket derby som varit det mest minnesvärde för mig personligen, men jag hoppas på att onsdagens match präntar in några härliga minnen.

Läs också: Klassiska Örebroderbyt inleder derbyveckan

Namik dömer Örebroderbyt som tredjedomare tillsammans med Fredric Nilholt och David Glavonjic. Vi önskar dem ett stort lycka till!

Tobias BW Granberg