Nyheter

Chevron
Nacka Juniors med profilerat nyförvärv

Nacka Juniors med profilerat nyförvärv

Foto: Jerry Karlgren/Bildbyrån

Nacka Juniors har redan fotbollsprofilen Ammar Ahmed i laget, som huserar i Dalkurd på fotbollsplanen. Nu förstärker man laget med ytterligare en fotbollsprofil, som dessutom har sju landskamper i futsal på sitt cv.

Dida Rashidi är en meriterad futsalspelare som under säsongen 2014/2015 och 2016/2016 gjorde 17 mål och 16 assist på 18 matcher i Nackatröjan. Efter att ha varit en sväng i Örgryte i fotbollen är Rashidi nu tillbaka i Stockholm och Nacka Juniors.

– Det känns bra, det känns som att komma hem. Nacka är min familj. Det är kul att se nya grabbar i laget som jag inte spelat med tidigare. Truppen är bättre än någonsin. Klubben, serien och futsalen har blivit mer professionell sedan jag var här sist, berättar han för Nacka Juniors hemsida.

Trots att han inte spelat matcher på ett tag har Rashidi tränar de senaste tre veckorna med laget, vilket gör att han inte är helt främmande för sina nya lagkamrater.

För att komma in i spelet snabbt har han fört mycket dialog med tränare Eldin Kozica.

– Jag har bra samtal med Eldin och fått mycket taktisk information om vår spelidé. Vi har en tydlig spelidé och jag vet hur jag ska röra mig, jag har fått tydliga direktiv från coach.

Det är inte bara futsalen han har saknat, utan också familjen i Nacka Juniors.  På frågan hur det kommer att gå för Nacka i år berättar han att man har ett bra kollektiv och försvarsspel, men han ser också optimistiskt på målet för säsongen.

– Jag vill vinna serien med Nacka Juniors!