Nyheter

Chevron
Mido: ”Ibland har jag tur och gör mål”

Mido: ”Ibland har jag tur och gör mål”

Mahmoud Al-Mouti, eller Mido som han är mer känd som, kom in som en stark vind för Uddevalla föregående säsong. Bokstavligen. Den löpstarka vingen, som även kan användas som pivot, sprang sönder de flesta försvarare han stötte på. Efter en stark insats i Champions League är han nu uttagen till landslaget för första gången.
– Ett tecken på att man gjort något bra och är på rätt väg, berättar han för svenskafutsalligan.se

För den som följde IFK Uddevalla föregående säsong blev det en tung inledning där man var en halvlek från att avancera vidare i Uefa Futsal Cup, nuvarande Uefa Futsal Champions League. 

Efter uttåget skulle det komma en färsk höstvind i form av Mahmoud Al-Mouti som snabbt började bidra med mycket bra på planen, något som gjorde att han blev en självklar startspelare. Säsongen som började i lite av ett antiklimax skulle därefter krönas av ytterligare ett SM-guld, Uddevallas andra raka.

Vinsten betydde också att man återigen skulle representera Sverige i Champions League, där man revanscherade sig från föregående år och vann sin grupp.

– Jag tycker att vi gör fantastiska insatser i alla matcher igenom och spelar som ett lag. Vi börjar kanske lite smått nervös första matchen, sedan tar vi oss in mer och mer i matchen ju längre den pågår, berättar Mido.

Efter att ha vunnit både första och andra matchen ställdes man, precis som föregående år, i en direkt avgörande gruppfinal. Leo Futsal från Armenien stod för motståndet, ett lag som består av professionella futsalspelare.

– Sista matchen, vad skall man säga om den? Vi möter proffs men vilken match vi gör, vilken laginsats. Jag pratar om att vi spelar som ett lag, detta var ett praktexempel på det. Vi vet att vi håller den nivån och gör vi det vi ska så är vi svåra att slå.

När jag frågar Mido vad för kvalitéer han tillför till laget beklagar han sig först lite över att sådana frågor är svåra att svara på. Han funderar lite innan han berättar att han tycker han bidrar med ett bra presspel, snabbhet och att han alltid ger 100% för laget. Det enda som finns är att vinna till varenda pris, som den vinnarskalle han är.

– Ibland har jag även tur och gör mål, säger han och skrattar.

Sin egen insats i Champions League beskriver han som bra och också som bidragande till att han nu får chansen i landslaget. Däremot väljer han återigen att lyfta laginsatsen.

– Det var inte bara jag som var bra, utan hela laget. Vi lyfter upp varandra och gör varandra bra, så det är tack vare mina lagkamrater att det gick bra för mig.

Hemligheten bakom Uddevallas framgångar tycker Mido också beror på den starka lagkänslan man har i Uddevalla.

– Om man spelar futsal i IFK Uddevalla förstår man varför det har gått så bra för oss. Vi har så roligt ihop, det känns som att vi är en familj. Har man bra sammanhållning i en grupp så gör man det lilla extra för varandra och det lilla extra minskar inte när man även känner varandra sen barnsben.

Han fortsätter:

– Sedan får vi inte glömma att vi har många riktigt grymma futsalspelare som höjer det några snäpp. Även många väldigt kunniga futsalspelare, Albert och Hector är bara ett praktexempel på det. Vi har en riktigt bra tränare som alla respekterar och kämpar för.

Även om många spelare i Uddevalla känt varandra länge är Mido ny på scenen och i futsalen. Det var inte först förrän förra säsongen när Hector Maravilla och Mikael Alfredsson hörde av sig som han började satsa.

– Jag tog inte futsalen så seriöst till en början då jag spelade fotboll. Sedan ringde Hector och Mikael och frågade om jag ville dra dit och känna på det. Det var ingen tvekan på att dra dit.

Det som gjorde att Mido fastnade för sporten var farten och att det händer mycket hela tiden. Utöver detta hade han många barndomsvänner i laget som han spelade fotboll inomhus långt innan IFK Uddevall Futsal fanns.

Däremot har inte drömmen om landslaget i futsal funnits i bakhuvudet länge.

– Inte till en början i alla fall, om jag skall vara ärlig. Däremot, ju mer jag har spelat futsal desto större har målet ändå blivit att en dag spela i landslaget, så när jag väl fick samtalet blev jag jätteglad. Det är ett tecken på att man gjort något bra och är på rätt väg.

Vad kommer då Mido kunna tillföra till landslaget?

– Under den korta tiden jag varit med IFK så har jag utvecklats till en bra futsalsspelare. Nu kan jag även utvecklas ännu mer med landslaget och av förbundskapten Matija Dulvat. Sedan så ska jag självklart ta med mig det jag är bra på och göra min grej liksom. Som jag nämnde tidigare är jag en hårt arbetande spelare, bra i press och kan göra mål.

Text & Bild: Tobias BW Granberg