Nyheter

Chevron
Mästerlig touch på kommande TV-matcher

Mästerlig touch på kommande TV-matcher

Foto: Tobias BW Granberg

Inför säsongen stod det klart att Eurosport går in och sänder tio matcher från Svenska Futsalligan. Svenskafutsalligan.se kan nu presentera de kommande matcherna som kommer att sändas på Eurosport 1 och i Eurosport Player.

Efter åtta omgångar toppar de regerande mästarna IFK Uddevalla tabellen på 21 poäng, efter sju segrar och en förlust. I den första TV-sända matchen för säsongen kunde man besegra ÖSK Futsal med 4-2.

Video: Se höjdpunkterna mellan Örebro SK och IFK Uddevalla

Den 22 december är det dags för nästa TV-match när just Uddevalla tar emot Halmstads BK i Agnebergshallen.

– Eurosport är väldigt nöjda hittills med sändningarna och ser fram emot kommande matcher där flera klassiska föreningar är inblandade, berättar Lasse Ternström för svenskafutsalligan.se.

Därefter är det inte mer än sju dagar innan nästa sändning, den 29 december, som även den är i Agnebergshallen. Då tar Uddevalla emot Hammarby IF, en match som också har avsparkstid 15.00.

– Vi satsar väldigt hårt på våra arrangemang då vi tycker att futsal skall upplevas live, om det går. Att Eurosport sänder matcher från Svenska Futsalligan ökar intresset för en växande sport, men ökar också intresset för våra partners och sponsorer, säger Tommy Rasimus som är futsalansvarig i IFK Uddevalla.

Video: Se höjdpunkterna från det mäktiga Stockholmsderbyt

Efter att ha firat in det nya året 2019 spelas årets första TV-match den 12 januari klockan 15.00 i Arena Älvhögsborg mellan Skoftebyns IF och IFK Göteborg.

– Vi kommer att bjuda publik, sponsorer och Trollhättan på ett spektakel som heter duga. Kan man inte ta sig ner till Borgen lär stämningen kännas enda till tv-sofforna där hemma, säger Christoffer Lundh som är futsalansvarig i Skoftebyn.

De tre kommande TV-matcherna är alltså:

IFK Uddevalla – Halmstads BK, den 22 december klockan 15.00 i Agnbergshallen
IFK Uddevalla – Hammarby IF, den 29 december klockan 15.00 i Agnbergshallen
Skoftebyns IF – IFK Göteborg, den 12 januari klockan 15.00 i Arena Älvhögsborg

Samtliga matcher sänds på Eurosport 1 samt i Eurosport Player.

Tobias BW Granberg