Nyheter

Chevron
Marrah: ”Det kommer bli två jämna matcher”

Marrah: ”Det kommer bli två jämna matcher”

Strängnäs FC är i semifinal, där man ställs mot Örebro SK. Där vill Strängnäs Yanku Marrah visa den förre lagkamraten Adnan Cirak, nu i Örebro SK, var skåpet skall stå.

Yanku Marrah fick sitt genombrott i Nacka Juniors för ett par säsonger sedan, och blev uttagen till landslaget. Sedan föregående säsong tillhör han Strängnäs FC, där han numera också axlat kaptensbindeln. 

Säsongen hittills, där man slutade sexa i serien, och slog ut IFK Uddevalla i kvartsfinalen, tycker han varit okej. Mycket upp och ner, men godkänd. 

– För egen del, jag har tagit en annan roll än jag är van vid. I helheten tycker jag min insats också är godkänd.

Kvartsfinalen mot IFK Uddevalla kunde inte blivit mer spännande, där Strängnäs lyckades att ta sig vidare med minsta möjliga marginal, med endast ett mål. 

– Båda matcherna var roliga att spela, med mycket känslor. Jag tycker ändå att vi går vidare rättvist när man summerar kvartsfinalserien. Vi missar otroligt många lägen i första matchen, som gör att serien lever även i returen. Dessutom med få spelare som vi är visste vi att det skulle bli tufft.

Nu står alltså Örebro SK som motståndare, som valde att möta Strängnäs FC före IFK Göteborg. Marrah däremot är självsäker, han och laget har målet att vinna hela slutspelet, och då måste man slå alla lag.

– Det är alltid kul att bli vald, pressen är på dem. Vi vet hur vi skall slå dem.

Vad gäller Örebro SK och sitt egna Strängnäs FC tycker Yanku att det är två bra futsallag. Örebro beskriver han som ett lag med mycket rutin och klass, som de lever på. 

– Jag tror att det kommer bli två jämna matcher, precis som mötena i grundspelet var.

För egen del säger han att man har flera olika sätt att angripa utmaningen Örebro SK.

– Vi har olika typer av vapen att komma med, då vi i laget har olika typer av spelare. Det gör oss farliga. Vi är lite udda, som gör det svårt för motståndarna att läsa av oss.

Den första matchen mellan Strängnäs FC och Örebro SK spelas under lördagen, den 13 mars, med sändningsstart 13.00 i Eurosport 1 samt Discovery+.

Foto: Calle Appelqvist