Nyheter

Chevron
Maravilla: ”Det blir inga långa stunder sittandes på bänken”

Maravilla: ”Det blir inga långa stunder sittandes på bänken”

IFK Uddevalla har länge levt i en limbo vad gäller tränaransvaret. Sedan Angelo Vega lämnade uppdraget efter förra säsongens Champions League har tränarkonstellationerna varierat, där Mikael Alfredsson främst har varit återkommande. Nu står det klart att tidigare spelaren Hector Maravilla blir huvudtränare.

Rollen som tränare är inte helt ny för Maravilla, föregående år hade han hand om ett mycket framgångsrikt U17-lag i IFK Uddevalla. Över en längre tid har han dessutom delat ansvar för träningarna tillsammans med en annan spelare i laget, Albert Hiseni.

– Självklart känns det väldigt bra, det är klubben i mitt hjärta och det är med en stor ära jag tar mig an denna uppgift. Vi är en förening som sätter höga krav på oss, jag har varit med från början då jag vet vad det innebär att tillhöra detta lag.

Läs också: Spänn fast säkerhetsbältet – nu blir det åka av!

Frågan om att ta över ansvaret som tränare har Hector fått tidigare, men han har tackat nej då han inte tror på konceptet som spelande tränaren. Anledningen till att det blev ja denna gången är för att han nyligen påbörjade tandläkarutbildningen i Göteborg och inte känner att han kan lägga ner den tid och det fokus som behövs för att vara spelare i klubben.

– Det är inte bara träningen på plan som är avgörande för dig som spelare, utan all tid utanför, som kost, underhålla kroppen, fysik och kondition och så vidare. Dessa saker hinner jag inte med längre vilket gör att prestationen på plan inte alls blir lika bra. Då är det bättre att släppa fram yngre förmågor.

Läs också: Den anonyme landslagsspelaren

Vad gäller själva spelet blir det inga större förändringar sedan tidigare, däremot påpekar Maravilla att man ständigt hittar förbättringar som man implementerar. Tillsammans med Albert Hiseni och resterande del av spelartruppen har man en spelidé som man jobbat fram tillsammans och tycker passar. Det är helt enkelt bara att fortsätta på det man redan börjat bygga. Hector flaggar inte heller för några andra större förändringar.

– Jag kommer att vara väldigt aktiv och pådrivande, det blir inga långa stunder sittandes på bänken. Då kan jag lika gärna sitta på läktaren. Så jag tror inte det blir någon förändring där heller, då Mikael har varit väldigt aktiv.

Läs också: Ayranci till Hammarby: ”Det kan bara sluta på ett sätt”

Ett redan topptippat IFK Uddevalla har stärkt sina aktier för att ta hem serien en tredje gång, inte minst efter avancemanget i Champions Leauge. Även om Hector Maravilla inte vill spekulera allt för mycket i tabellplats tror han på sitt manskap.

– Det kommer att gå bra i serien, väldigt bra.

Text & Foto: Tobias BW Granberg