Nyheter

Chevron
Lyckad tränarresa till Spanien

Lyckad tränarresa till Spanien

Tränarna i Svenska Futsalligan åkte under veckan ner till Spanien för att se hur topplagen i Spanien tränar och spelar.
– Under resan har vi fått träffa och diskutera futsal med flera personer som tillhör världseliten inom futsal, berättar Lasse Ternström (ligaansvarig SFL) för svenskafutsalligan.se

Att öka kompetensen för tränarna i Svenska Futsalligan är en förutsättning för att utveckla ligans spelare. Därför åkte tränarna i SFL på en gemensam resa ner till Spanien arrangerad av Svensk Elitfotboll.

– Resan till Spanien har inte bara utvecklat våra tränare, utan fungerat som ett forum där man har kunnat få utbyta tankar och bolla idéer, säger Lasse Ternström.

Under dagarna i Spanien har man fått se både Elche och ElPozo Murcia träna samt spela match. Utöver detta har man träffat och pratat med både spelare och ledare. Taktiska drag har flitigt diskuterats, som väl som träningsupplägg och övningar. Lasse Ternström igen:

– Vi har fått en unik inblick i hur man tränar, men också fått höra deras filosofi kring futsal och vad den är på väg. 

Tränare från samtliga lag har deltagit under resan, där man också haft gruppaktiviteter och grupparbeten ihop för att skapa nätverk och utveckla varandra. Andreas Bertilsson, assisterande tränare i Torslanda IK, tycker att resan var mycket bra.

– Resan var givande, med internationella utbyten av futsal på högsta nivån. Även utbytet med andra tränare i ligan är otroligt viktigt för svensk futsal och ligans utveckling.