Nyheter

Chevron
Lext om skadehelvetet: ”Det har inte alls känts bra”

Lext om skadehelvetet: ”Det har inte alls känts bra”

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Skoftebyns yrväder och landslagsspelare Carl Lext har hittills fått säsongen förstörd på grund av en skada. Nu är han äntligen tillbaka och redo för spel, i TV-matchen mot IFK Göteborg.

Carl Lexts säsong hittills är inte så lång att summera rent spelmässigt. Efter landslagslägret i Kroatien blev det bara spel i landskamperna mot Frankrike, därefter har han fått spendera säsongen på bänken och läktaren.

– Det har inte alls känts bra. Att vara så nära men ändå så långt borta blir väldigt jobbigt. Sen har det varit väldigt viktigt att vara med runt laget ändå. Ibland kanske man kan bidra med något från sidan men framförallt blir min startsträcka mycket mindre nu när jag ska börja spela.

Lagets säsong beskriver han som lite upp och ner. Imponerande vinster mot bland annat Örebro FC och Borås AIK har varvats med lite sämre insatser mot Örebro SK och Djurgården, mden det är ju så en säsong fungerar.

– Ibland presterar man bra och ibland presterar man sämre. Dock hade vi kanske hoppats på att ha några fler poäng och varit en lite starkare utmanare i toppen.

Läs också: Solberg om TV-matchen: ”Det viktigaste är tre poäng”

I Carl Lexts frånvaro har flera andra spelare fått kliva fram, bland annat nyförvärven Haidar Bejan, Jihad Nashabat och Patrik Burda. Laget har testat lite nya offensiva formationer, men utöver det har man fortsatt bygga på det spel man har etablerat. Med Lext i laget hoppas man nu få lite ytterligare spets offensivt.

– Jag har de flesta av mina kvalitéer i det offensiva spelat så jag hoppas väl framförallt kunna bidra där. Sen har jag också utvecklat min taktiska kunskap mycket så förhoppningsvis kan jag bidra där också med allt vad det innebär.

Under lördagen står IFK Göteborg som motstånd i Arena Älvhögsborg, ett motstånd Skoftebyn har haft svårt med historiskt. Det tidigare mötet den här säsongen slutade däremot 1-1, en match som egentligen båda lagen kunde ha vunnit.

– Jag har stor respekt för IFK Göteborg som har många kunniga spelare och ledare som har varit med länge och som kan mycket futsal. Det kommer säkert bli en jämn och bra match så får vi se vilket av lagen som har den bättre dagen imorgon. 

Läs också: Årets första dubbelomgång

Matchen sänds som bekant på Eurosport 1 samt Eurosport Player, något som givetvis adderar lite extra spänning och motivation.

– Sen att det är TV-match gör ju såklart att det blir lite speciellt men det påverkar inte så mycket mer än att man kanske är lite mer taggad eller motiverad.

Trots frånvaron har Carl Lext blivit uttagen till landslaget och VM-kvalet i Alingsås, där Sveriges förhoppningsvis kan övertyga och kvalificera sig vidare i turneringen.

– Det är jätteroligt och en stor ära såklart. Mitt mål under rehabperioden har hela tiden varit att hinna bli frisk och i god form till VM-kvalet. Får jag inga större bakslag nu så tyder det mesta på att så blir fallet. Det känns fantastiskt roligt att få lite positiva besked efter en tyngre period. Nu är det bara viktigt att inte bli för ivrig och gasa för hårt utan vara ödmjuk över det faktum att jag varit borta en längre period och skynda långsamt så gott det går.

Läs också: Trollhättan står redo för årets första TV-match

Fotnot: Matchen mellan Skoftebyns IF och IFK Göteborg har matchstart klockan 15.15 i Arena Älvhögsborg och sänds i Eurosport 1 samt Eurosport Player.

Tobias BW Granberg