Nyheter

Chevron
Landslagsmeriterad poängspelare klar för Nacka Juniors

Landslagsmeriterad poängspelare klar för Nacka Juniors

Nacka Juniors var för många ett stort utropstecken under föregående säsong, där man bland annat slog ut ett meriterat IFK Göteborg i kvartsfinalen. Inför kommande säsong väljer man nu att spetsa truppen genom värvningen av Stefan Ostojic från Falcao FC.

Stefan Ostojic har en gedigen futsalbakgrund med bland annat 14 landskamper på sitt CV. Sin första match för Nacka har han redan genomfört, efter att man besegrat Djurgårdens IF i en träningsmatch.

Tränare Eldin Kozica är nöjd med värvningen.

– Jag ser det som en väldigt viktig värvning, en spelare som spetsar till en redan stark trupp. Jag har känt Stefan i många år och vet vilken kvalitetsspelare det är. Han hade ett lite tyngre år förra säsongen men jag är övertygad om att det här miljöbytet och den hårda konkurrens vi har i laget är precis vad han behöver för att hitta tillbaka till den höga nivå han besitter.

Läs också: Spelprogrammet för SFL fastställt

Kozica beskriver sitt nyförvärv som en poängspelare som har ett bra avslut med båda fötterna.

– Han är väldigt trygg med bollen och ständigt i rörelse, vilket gör honom svårfångad för motståndet.

En bra och smart spelare om man frågar Eldin Kozica, som tror att Stefan kan anamma lagets spel väldigt fort.

– Stefan är en otroligt bra och smart person, som är väldigt lyhörd. Han har spelat futsal i väldigt många år och har en erfarenhet som blir viktig för oss. Jag hoppas självklart att han fortsätter att göra poäng. 

Vad för roll Stefan Ostojic får i laget låter Eldin vara osagt, men han medger att det finns förhoppningar på att Stefan skall ta en framträdande roll.

Sedan tidigare finns det redan en Ostojic i Nacka, nämligen Milos Ostojic som kom från Hammarby föregående säsong.

Text: Tobias BW Granberg
Bild: Nacka Juniors