Nyheter

Chevron
Klassikerderbyt nästa match ut i Eurosport

Klassikerderbyt nästa match ut i Eurosport

Foto: Johannes Larsson

Hittills har vi fått se både Stockholmsderby och mästarna IFK Uddevalla på Discovery. Kommande TV-sändning blir alltså det klassiska Örebroderbyt, ett derby med oerhört mycket prestige och historia.

Det är få ställen där det är lika stor hype inför en futsalmatch som i Örebro när ett derby är på gång. Nästan var man än går blir man påminns man om att det är snart är match där det inte är helt ovanligt att man kan få frågan vilket lag man kommer heja fram.

Senaste derbyt slutade 2-2, ett resultat som givetvis inget lag var helt nöjda över. Föregående säsong vann man var sitt möte, vilket är ganska talande för hur matcherna har sett ut mellan de båda de senaste säsongerna.

Läs också: Alen Rastoder: ”Vi förlorar med 8-2”

Örebro SK hade det kämpigt föregående år, det har man även haft i år. Inför säsongen gjordes i princip laget och spelet om efter en större spelarrenovering, där resultatet har uteblivit.

– Tittar man på tabellen så ser det just nu ut som att ÖFC jagar guld, samtidigt som vi jagar nytt kontrakt. Så det är ju lite olika världar, men när man väl kommer ut på planen i ett derby spelar tabellen ingen roll, säger Örebro SK:s tränare Victor Huerta till NA.

Efter att ha inlett säsongen som ansvarig för ungdomsverksamheten och assisterande tränare i a-laget har Huerta återigen fått huvudansvar, denna gång med Tekle Ghebrelul. Ghebrelul kom inför säsongen till Örebro SK från Grönland, där han varit förbundskapten.

Kan den nykomponerade tränarduon inspirera till en oerhört viktig derbyseger nu är frågan?

– Jag är ju gammal spelare och hade själv kunnat offra en högerfot för att få spela den här matchen. Det är klart att dom blir taggade. Man märker när det är derbyvecka. Killarna blir mer på tå, och det blir ett helt annat fokus, avslutar Huerta.

Video: Se målen från föregående derby

Intressant blir det om Örebro SK:s nyförvärv Ahmad Moniry och Ali Akbar Jafari från Afghanska FC i division 1 kommer få någon speltid. Kanske blir det även speltid för nygamla förvärvet Sebastian Sallanto?

Örebro FC har å andra sidan befäst sin position som ett av Sveriges bästa futsallag, där man precis som i föregående säsong slåss om guldet.

– Det känns som att vi skall slå dem den här gången, och inte släppa matchen som sist, säger Anel Coralic som spelar i Örebro FC, men också har ett förflutet i Örebro SK till NA.

ÖFC leder serien för närvarande, med en poäng före IFK Uddevalla, däremot med en match mer spelad. Nyckel till detta tror Coralic är det offensiva spelet som förbättras de senaste omgångarna.

– Vi har spelat bra offensivt de senaste matcherna. Det har släppt lite, och vi kommer till mycket lägen.

Läs också: Anel Coralic: ”Derbyt betyder mycket”

Sett till tabelläget bör Örebro FC ses som favoriter, ett favoritskap som Anel Coralic gärna tar på sig. Han vill spela med den pressen.

-Vi vill ju ligga etta i serien, och då ska vi slå ÖSK. Sen är ett derby alltid ett derby.

Matchen mellan Örebro SK och Örebro FC spelas söndagen den 10 februari klockan 18.15 i Nya Idrottshuset. För den som inte har chansen att se matchen på plats sänds matchen på Eurosport 1 samt Eurosport Player.

Tobias BW Granberg