Nyheter

Chevron
Kan Örebro FC överraska mot Hammarby IF?

Kan Örebro FC överraska mot Hammarby IF?

Under söndagen tar topplaget Hammarby IF emot slutspelsjagande Örebro FC i Eriksdalshallen. Hammarby, som legat i toppen större delen av säsongen, börjar få det hett om öronen då allt fler lag närmar sig dem i tabellen. Örebro FC jagar samtidigt en en slutspelsplats i striden kring strecket, vilket skapar förutsättningar för en riktigt intressant match.

17 januari är senaste datumet när Hammarby vann, då var det över Nacka med 10-1. Efter det har det blivit två oavgjorda matcher mot Borås respektive Strängnäs, innan man förlorade senast mot Skoftebyn på bortaplan. Samtidigt som man har haft det lite tuffare har de andra topplagen knappat in på Hammarby, vilket gör att det är oerhört tätt i toppen.

Något Bajen varit duktiga på under säsongen har varit att försvara, där man släppt in 44 mål på 18 matcher, vilket är överlägset bäst i serien. Motståndarna Örebro FC har endast gjort 66 mål, där endast jumbon Nacka är sämre på 57. Bäddar detta för en seger för Bajen?

I målet har man duon Benny Lekström och Tolga Ayranci som turats om att stå under serien. Båda målvakterna bidrar förutom att kunna rädda bollen även till offensiven, med Lekströms utkast och Ayrancis jokerspel.

Två spelare som saknas i Hammarby sedan en tid tillbaka är rutinerade duon Michel Basberber och Patrick Mallengren. Båda spelarna är oerhört viktiga, där Basberber bidragit med stort ledarskap som kapten. När han har varit borta har det ofta varit Mallengren som axlat kaptensskapet.

Saknas i Hammarby gör även Fredrik Arvidsson som är avstängd samt Gabriel Diaz, som är iväg och spelar landskamper med P19-landslaget i Helsingborg.

– Vi fortsätter jobba på som vanligt och roterar spelare. Örebro FC är ett bra lag som vi har respekt för, säger Hammarbys tränare Daniel Blanco till svenskafutsalligan.se.

Örebro FC har under säsongen gjort en generationsväxling, efter att Jani Paananen tagit över laget. Detta har resulterat i att kontinuiteten i truppen inte alltid varit den bästa. Trots detta ligger man för stunden på slutspelsplats, en plats man också vill behålla.

Tränaren Paananen har givetvis satt en finsk touch på laget i förvärven Lari Honkanen, Arttu Niemelä och Taneli Kohonen, där den sistnämnda stått för en riktigt intressant säsong. Unge Kohonen, som har meriter från finska P19-landslaget, har visat sig pigg i många matcher och även visat på att det finns stor futsalkunskap att hämta.

Ett viktigt besked för ÖFC har varit återkomsten av landslagsspelaren Fredrik Johnsson, som efter en längre tids skada är tillbaka i laget. Den vänsterfotade vingen står för ett stort lugn på planen, men är också oerhört målfarlig när han får läge. 

– Jag tycker alltid det är kul att möta Hammarby, det brukar bli tuffa matcher mot dem. De har tagit stora kliv i år, så matchen blir en riktigt tuff utmaning för oss. Vi har väldigt mycket att bevisa, då det gått tungt för oss denna säsongen. Med det sagt, det blir min andra match för säsongen, så jag är riktigt taggad, berättar Johnsson för svenskafutsalligan.se

Ytterligare en spelare som varit med länge i ÖFC är Senad Berisha, men han kommer inte till spel mot Hammarby, då han är avstängd på grund av gula kort.

Kanske kan Örebro hämta lite inspiration från strax innan årsskiftet, då man först bortaslog AFC Eskilstuna med 5-1, för att därefter hemmaslå Skoftebyn med 6-2? Eller är Hammarby storleken större och visar att man är den stora guldkandidaten inför slutspelet?

Svaret får vi först imorgon, när Hammarby tar emot Örebro i Eriksdalshallen klockan 13.00. Matchen sänds även på Eurosport 1 samt dplay med sändningsstart 12.45.

Foto: Calle Appelqvist | Montage: Tobias BW Granberg