Nyheter

Chevron
Kan Halmstad skrälla ytterligare en gång?

Kan Halmstad skrälla ytterligare en gång?

Foto: Calle Appelqvist

Med bara två dagar kvar till julafton bjuder Svenska Futsalligan på en tidig julklapp i matchen mellan IFK Uddevalla och Halmstads BK som sänds i Eurosport 1 och Eurosport Player. Frågan alla ställer sig är om Halmstad kan skrälla ytterligare en gång?

Regerande mästarna IFK Uddevalla tar emot Halmstads BK hemma i Agnebergshallen som trea i ligan, efter sju vinster och två förluster hittills (samt en match mindre spelad jämfört med konkurrenterna). Den senaste förlusten kom i förra matchen mot Örebro FC, en finalrepris, där hemmalaget lite oväntat förlorade.

– Det är smått otroligt att vi förlorar. Trots att vi släppte in sex mål borde vi sett till chanserna gjort tio till femton mål framåt. Det var frilägen, två mot en, ramträffar, berättar IFK Uddevallas tränare Hector Maravilla för Bohusläningen.

Örebro bröt alltså segersviten som bland annat innefattade en viktig seger över lokalkonkurrenten Skoftebyns IF. Två omgångar efter det åkte man upp till Linköping och vann med uddamålet, men segern fick ett högt pris.

Läs också: Skrällarns omgång – ÖFC upp i serieledning

Fixstjärnan Kristian Legiec drog upp sin gamla vadskada och saknades under matchen mot Örebro. Frågan alla ställer sig nu är om han är fullt återställd och kommer kunna medverka under lördagens match mot Halmstad. Hector Maravilla igen:

– Det är ett starkt kollektiv som vi måste möta med respekt och ge hundra procent. Alla vässar sig när det är dags för möte med oss, det har vi pratat mycket om.

Halmstad kommer till Uddevallamatchen med en bra känsla i truppen efter skalpen mot Nacka hemma senast. Nacka åkte ner till Halmstad Arena som serieledare, där man istället för vinst fick med sig en tung förlust i bagaget.

Läs också: Mästerlig touch på kommande TV-matcher

Välbehövligt å andra sidan för Halmstad, som tog sin första trepoängare och kunde inkassera tre oerhört viktiga poäng på kontot.

– Det var på tiden att vi vann. Bortsett från i går har vi varit värda att vinna tidigare, men nu vet vi att vi kan slå de bästa lagen, berättar Halmstads tränare Per Lunnebjer för Hallandsposten.

Säsongsinledningen har varit tuff, där man inför Nackamatchen endast hade en poäng, vilket gjorde att man låg sist i serien. Trots vinsten mot Nacka ligger man fortfarande sist i tabellen. Hallänningarna kämpar för sin överlevnad i serien, därför är det givetvis viktigt att ta poäng i varje match. Lunnebjer kommenterar utmaningen mot Uddevalla såhär för Hallandsposten:

– Det ska bli en kul utmaning. Uddevalla är självklart ett bra lag, men det är viktigt att inte respekten blir för stor. Vi känner, att gör vi vårt ordentligt så kan vi plocka poäng.

Läs också: Nacka Juniors med profilerat nyförvärv

Matchen mellan IFK Uddevalla och Halmstads BK spelas i Agnebergshallen klockan 15 och sänds i Eurosport 1 samt Eurosport Player. Lördagen bjuder även på ett gäng andra matcher som kan ses i vår app SFL Live.

Lördagens matcher i Svenska Futsalligan:

15.00 KFUM Linköping – Torslanda IK (Linköpings Sporthall)
15.00 Borås AIK – Djurgårdens IF (Boråshallen)
15.00 IFK Uddevalla – Halmstads BK (Agnebergshallen)
15.30 Hammarby IF – Skoftebyns IF (Eriksdalshallen)
17.00 IFK Göteborg – Strängnäs FC (Prioritet Serneke Arena)
17.00 Örebro FC – Nacka Juniors (Gamla Idrottshuset)

Tobias BW Granberg