Nyheter

Chevron
Kadivar om favoritskapet: ”Det kan låta som en klyscha”

Kadivar om favoritskapet: ”Det kan låta som en klyscha”

IFK Göteborg gick in i säsongen som favoriter till seriesegern samt SM-guldet. Nu ställs man inför lokalrivalen Borås AIK i kvartsfinal, där man också är favoriter till att ta hem matchserien.
– Borås är ett tufft motstånd. Har man tagit sig till slutspel är man ett bra lag, säger Nima Kadivar till svenskafutsalligan.se

Det pratades mycket om alla namnkunniga nyförvärv IFK Göteborg gjorde inför säsongen. Landslagsspelarna presenterades efter varandra, vilket också gjorde att många såg upp till laget. Utåt sett gick man också ut med den höga målsättningen att man skulle vinna guldet. Frågan är om det kan ha påverkat hur laget har presterat under säsongen?

– Ur min synvinkel tror jag inte det har påverkat oss speciellt mycket, berättar Nima Kadivar.

Vad andra säger runt omkring eller tycker har ingen påverkan på IFK Göteborg som lag, menar han på. 

– Att vi är favoriter är någonting folk runt omkring har sagt. För mig personligen så tycker jag inte att man kan gå runt och tänka på vad andra säger eller tror. Ena veckan kan de tycka att man är bäst och andra veckan kan man tänka att man är sämst.

Att folk säger, tycker och tänker saker är inget nytt. Nima berättar också att det är oviktigt. Det viktiga för honom och laget är det som man tillsammans satt upp som mål inför säsongen, och att man gör allt i sin makt för att uppnå dem.

– Det kommer alltid att finnas folk som har åsikter, men det är vad vi som individer och som grupp bestämt oss för som är viktigt.

Säsongen hittills tycker han påminner mycket om den föregående.

– Vi jobbar väldigt mycket med längre processer, där vi hela tiden har sagt att vi skall vara bäst när det gäller.

Man började lite långsamt för att långsamt stegra upp i takt med att säsongen gick. Hela tiden har man vetat att det är när väl slutspelet kommer som man skall vara bäst.

– Jag tycker att den senaste tidens resultat har visat det, vi har endast tappat poäng i två matcher sedan årsskiftet.

För egen del så bedömer Kadivar säsongen som godkänd. Efter att ha rehabat knät i nästan ett halvår gick han in i säsongen med förutsättningar som kanske inte var de bästa.

– Man var inte i sitt bästa slag direkt.

Säsongen blev dessutom inte lättare efter att han ådragit sig en skada borta mot Skoftebyn, något som hållit tillbaka honom en del. Nu däremot skall skadan vara avklarad, vilket gör att han kan gå fullt ut i slutspelet.

Denna säsongen tycker Nima att det mesta har blivit bättre, vilket han menar på är resultatet av det långsiktiga arbetet som man startade föregående säsong.

– Vi har jobba långsiktigt med detta i två säsonger nu och det börjar bära frukt. Det som skiljer sig mot förra säsongen är att vi individer och som grupp har kommit en längre bit på vägen.

Vidare erkänner han också att det inte går att sticka de meriterade nyförvärven man gjort under stolen, samtidigt som andra spelare också vuxit.

– Flamur (Tahiri) har verkligen tagit chansen när han har tagit den! Jag tycker också att de spelarna som var med sedan förra säsongen har tagit väldigt stora kliv och gjort det riktigt bra. Vi har helt enkelt blivit ett bättre futsallag.

På söndagen drar kvartsfinalerna igång, där IFK Göteborg möter Borås AIK. Ett motstånd man mött flera gånger förut, och där det också finns en stor rivalitet mellan lagen.

– Borås är ett tufft motstånd som alltid brukar ligga i toppen. Jag tror inte att man skall kolla för mycket på tabellen, att de i år hamnat lite längre ner. Har man tagit sig till ett slutspel är man ett bra lag, jag tror att det kommer bli två tuffa matcher.

IFK Göteborg är högre rankat, vilket gör att man börjar borta i Boråshallen. En arena som Nima trivs i.

– Jag ser verkligen fram emot första mötet i Boråshallen, där är det alltid mycket publik och ett bra tryck på läktarna! Helt fantastiskt rolig match att göra comeback i.

Motståndarna Borås beskriver han som individuellt skickliga, framför allt i en mot en situationer. Dessutom att de är väldigt tuffa i sitt försvarsspel.

Så hur skall då IFK Göteborg slå dem?

– Haha, det kan jag inte svara på nu! Men om vi hörs efter dubbelmötet så kan du fråga mig igen, så får vi se hur det har gått, svarar Nima med ett stort leende.

Lika förtegen som Nima Kadivar är om hur man skall slå sina motståndare är han också kring favoritskapet och hur långt han tror att man kan nå.

–  Det kan låta som en klyscha, men för mig är det viktigt att ta ett möte i taget. Just nu har vi 80 minuter futsal att spela mot Borås, och det är finalen för mig. Om man börjar blicka framåt för tidigt tappar man fokus på vad som är viktigast, och det som är viktigast just nu är att ta oss vidare från de här matcherna.

Han fortsätter:

– Det som kommer efter får man ta då, eftersom det inte är något som man kan påverka just nu. Det enda vi kan påverka just nu är matcherna mot Borås, och just därför är det det enda som räknas just nu.

Matchen mellan Borås AIK och IFK Göteborg spelas söndagen den 8 mars, med avsparkstid klockan 17.15 i Boråshallen. För de som inte kan ta sig till matchen sänds den även med sändningsstart klockan 17.00 i Eurosport 1, Eurosport Player samt Dplay.

Foto: Calle Appelqvist