Nyheter

Chevron
Johnsson om framgången: ”Jag har mycket att tacka Skoog för”

Johnsson om framgången: ”Jag har mycket att tacka Skoog för”

Foto: Tobias BW Granberg

Efter att ha vunnit skytteligan i SFL Norra för två säsonger blev namnet Fredrik Johnsson allt mer känt i futsalkretsar. ÖFC-spelaren har sedan dess lyckats etablera sig i landslaget och fortsätter att leverera på planen.
– Jag har mycket att tacka Christoffer Skoog för, säger Johnsson till svenskafutsalligan.se

Örebro Futsal Club har gått som tåget de senaste säsongerna. Efter en snöplig finalförlust föregående säsong mot Uddevalla står man nu laddade inför nya utmaningar. På fyra matcher har man tagit fyra segrar, vilket gör att man ligger på delad förstaplats.

En av spelarna som får mycket speltid i ÖFC är Fredrik Johnsson, som sedan förra säsongen blivit bofast i landslaget. Den vänsterfotade vingen hotar ofta från högerkanten med ett vasst skott, något som har bidragit till både ÖFC och Johnssons framgång. 

– Jag försöker alltid ge hundra på alla träningar, det tror jag ligger bakom framgången. Att ha en vilja att alltid försöka bli bättre och bättre, berättar Fredrik Johnsson.

Första landslagssamlingen gjorde han i Norge föregående säsong. På samlingen fanns ett par nya spelare som honom, men också flera som hade varit med ett par samlingar under nya förbundskapten Matija Dulvat.

– Jag kommer ihåg första samlingen. Det var väldigt mycket att ta in, ett helt annat sätt att spela på än i ÖFC. 

Vad skulle du säga är dina främsta kvalitéer som futsalspelare?

– Skott, jag försöker skjuta mycket. Sedan spelar jag också ett aggressivt försvarsspel med mina långa ben, säger Johnsson och skrattar.

Svenska Futsalligan 2018/2019 spelas i en rak serie med 14 lag, till skillnad från tidigare då den spelades med två divisioner, en norra och en södra. Att det blir en längre serie med fler matcher är något som Fredrik Johnsson tycker är bra.

– Ja, det blir roligt med många matcher! Däremot kommer jag att behöva ta hand om kroppen på ett annat sätt, med allt vad det innebär. Det blir att slänga in ett par extra rehabpass och lyssna på kroppen.

Efter fyra matcher har man fyra segrar och en målskillnad på 21-9, vilket bådar gott för framtiden. I och med fjolårsplaceringen är det inte konstigt att många tippar att ÖFC skall slåss om medaljerna. 

– Vi kom tvåa förra året, så det vore fel att säga att vi inte siktar på guld givetvis. Vi har en lång väg kvar och mycket att jobba på. Jag gillar att vara outsider, så jag skulle tippa oss topp fem när serien är färdigspelad.

Tobias BW Granberg