Nyheter

Chevron
Jämnt i kampen om Fair Play-priset

Jämnt i kampen om Fair Play-priset

Det nyinstiftade Fair Play-priset är en tävling där vinnande lag får 30.000 kronor att spendera på ett träningsläger till kommande säsong. Efter tolv omgångar är det dags att summera ställningen hittills.

Inför säsongen beslutade klubbarna i Svenska Futsalligan att man ville premiera fair play, juste spel och minska varningar för olämpligt beteende genom att införa ett pris. Fair Play-priset delas ut till den klubben som ådrar sig minst antal gula och röda kort genom ett poängsystem.

För varje gult kort får klubben en poäng. Ett rött kort ger tre poäng. Om en spelare får två gula kort i en match, vilket genererar i ett rött kort, räknas det som två poäng. Skulle en spelare få ett gult kort först, följt av ett rött efter, räknas båda korten med i tävlingen.

Priset i tävlingen är 30.000 kronor, som är öronmärkta för ett träningsläger som föreningen får möjlighet att genomföra inför kommande säsong.

– Fair Play är viktigt för futsalen. Med priset vill vi främja de lag som spelar på ett juste sätt, och även bli av med många onödiga varningar, berättar Lasse Ternström, ligachef för Svenska Futsalligan.

Efter 12 omgångar är det nu dags att redovisa resultatet hittills, där lagen presenteras efter antal poäng i fallande ordning. Det lag som har minst poäng är alltså det lag som ådragit sig minst antal gula och röda kort.

Lag Poäng
1 Torslanda IK 17
2 Örebro FC 18
3 Libertà FC 20
4 Örebro SK 21
5 Borås AIK 24
6 Norrköping FK 27
7 IFK Göteborg 28
8 AFC Eskilstuna 30
9 Skoftebyns IF 31
10 Stallarholmens SK 38
11 Hammarby IF 39
12 IFK Uddevalla 41

Foto: Eventfoto Göteborg