Nyheter

Chevron
Isam Abassi: ”Det gav oss bränsle”

Isam Abassi: ”Det gav oss bränsle”

Efter att ha avancerat till Svenska Futsalligan föregående säsong sade Isam Abassi lite kaxigt att man siktade på en topp fem placering. Många var det nog som tyckte man var lite farligt ute som nykomlingar, men det skulle visa sig vara fel. När grundserien var slut slutade nämligen AFC Eskilstuna på en femteplats.

AFC Eskilstuna slutade som bekant på en femteplats i grundserien och går in i slutspelet mot Skoftebyns IF. Säsongen tycker lagkapten Isam Abassi är godkänd.

– Det blev en väl genomförd säsong än så länge. Inte många har åstadkommit det vi gjort, med tanke på att vi är ett så pass ungt lag och dessutom nykomlingar i SFL, berättar han för svenskafutsalligan.se.

Laget har gjort kometkarriär i seriesystemet, där man vunnit en division varje år. Först vann man division 2 och kvalade upp till division 1, för att vinna den och kvala upp till SFL. Faktum är att det var först denna säsongen Eskilstuna förlorade i tävlingssammanhang.

– I division 1 var det i stort sätt bara att gå ut på plan och spela av matchen. I SFL krävs det mycket mer planering både sportsligt och organisatoriskt. Det är en längre säsong i SFL också, man måste hålla en bra nivå varje vecka. Gör man inte det så märks det direkt på matcherna.

Inför säsongen rankades laget sist av tränarna, något som man motbevisade rejält.

– Vi har alltid spelat bra ihop och haft våra svårigheter i livet ihop. Vi är vana att jobba i motvind, så att bli tippad sist var nog det bränsle vi behövde! Vi har alltid trott på oss själva, vetat vad vi kan och går för. Det var ingen chock för oss att jag efter kvalsegern sade att vi skulle sluta topp fem!

Än är man inte mätta menar Isam på, och berättar att man vill vara ett topplag i SFL. Varje år skall man vara en guldkandidat.

– Sedan får jag inte glömma bort att vi har en tränare med fingertoppskänsla. Man kan inte förutsäga framtiden, bara uppfinna den och resten förblir hemligt…

I laget är Isam lagkapten och leder laget på plan så väl som utanför. En roll han tar på största allvar.

– Jag värdesätter mina lagkamraters behov framför mina egna. Ibland räcker det inte med att göra sitt bästa, man måste göra det som krävs. Laget före jaget så att säga.

Nu är det då äntligen dags för kvartsfinal och Skoftebyns IF står för motståndet. Ett motstånd man har många positiva minnen från, men som man tror kan bli en utmaning.

– Det är väldigt inspirerande. Jag vet att slutspelet kommer bli roligt och bjuda på spännande matcher. Skoftebyn är ett riktigt bra motstånd, där de är lika bra defensivt som offensivt. Man har även många individuellt skickliga spelare. 

Vad gäller utgången så vågar Isam Abassi lite skämtsamt på sig en gissning.

– Det blir vinst med uddamålet, spännande skall det vara, svarar han med ett stort leende, innan han brister ut i skratt.

Foto: Erik Kruse