Nyheter

Chevron
Herlin: ”Mina prestationer har inte gått obemärkt förbi”

Herlin: ”Mina prestationer har inte gått obemärkt förbi”

Spelare har kommit och spelare har gått. Någon som bestått i Örebro SK är målvakten, tillika lagkaptenen Martin Herlin, som gör sin fjärde raka säsong för de regerande mästarna. Under lördagen ställs Herlin och hans ÖSK mot Hammarby IF borta i Eriksdalshallen.
– En otroligt tuff bortamatch, berättar Martin för sfl.se.

19 omgångar in i säsongen toppar Örebro SK tabellen, sex poäng före tvåan IFK Göteborg.

– Vår säsong har varit bra, säger Martin Herlin.

Han fortsätter:

– Det är svårt att säga något annat när vi leder serien. Dock tycker jag att vi slarvat alldeles för mycket. Vi slappnar av sista delen av andra halvlek och släpper in alldeles för mycket enkla mål på grund av slarv. Det kan vi förbättra.

Sin egna prestation bedömer Herlin som godkänd, där han framför allt lyfter fram förmågan att hålla en hög lägstanivå.

– Jag tycker att jag har spelat på en hög nivå hela säsongen egentligen. Jag har en hög lägstanivå, vilket ger grabbarna en trygghet. Jag tycker också att jag utvecklats under året. Samtidigt brukar jag säga att man inte kan leva på gamla meriter, så det gäller att prestera varje match.

Ett kvitto på Herlins prestation är den senaste landslagskallelsen. När Camil Altun lämnade återbud blev det istället Örebro SK:s Martin Herlin som kallades in.

– Det känns såklart jättebra att få följa med landslaget till VM-kvalet. Ett kvitto på att mina prestationer i år inte har gått obemärkt förbi. Jag skall göra allt jag kan för att hjälpa laget att gå vidare.

Tillbaka till Örebro SK. Hur kommer det sig att Örebro SK går så bra i serien?

– Dels för att vi har en väldigt stark trupp. Den är visserligen ganska tunn, men de spelare vi har är av hög kvalité. Vi är samspelta och har höga förväntningar på varandra. När alla spelar på sin högsta nivå finns det inget annat lag som matchar oss. Francis vet hur man skall använda spelarna på rätt sätt för att få ut maximalt av dem.

Närmaste utmaningen för Herlin och hans Örebro SK är Hammarby IF, ett lag som ÖSK ofta har haft svårt för på bortaplan. 17.00 är det avspark i Eriksdalshallen, som för övrigt sänds på Eurosport 1 samt Discovery Plus.

– En otroligt tuff bortamatch. Hammarby är bra på att parkera bussen. Det kommer bli svårt för oss att ta oss igenom, men jag tror inte Hammarby klarar av att stå emot över 40 minuter.

Vad blir då viktigast för att ni skall vinna?

– Att ha tålamod med bollen och vänta in rätt läge. Hammarby är ett kollektiv som är tunga att möta. De är duktiga på fasta situationer, så vi behöver ha huvudet med oss, annars kommer de att straffa oss.

Omgång 20

Lördag 25 februari

15.00 Skoftebyns IF – Borås AIK (Arena Älvhögsborg)
15.00 Västerås FC – Norrköping FK (Carlforsska Gymnasiet)
17.00 Hammarby IF – Örebro SK (Eriksdalshallen)

Söndag 26 februari

14.00 Uddevalla FC – Örebro FC (Agnebergshallen)
15.00 AFC Eskilstuna – FC Rosengård (Stiga Sports Arena)
16.00 Stallarholmens SK – IFK Göteborg (Thomas Arena)

Matchen mellan Hammarby IF och Örebro SK sänds i Eurosport 1 samt Discovery Plus. Övriga matcher sänds i appen SFL Live.