Nyheter

Chevron
Herlin: ”Jag är en bättre futsalspelare nu”

Herlin: ”Jag är en bättre futsalspelare nu”

I skuggan av flertalet profiler har sakta en målvakt växt ut till att bli kanske Örebro SK:s viktigaste spelare. Dessutom axlar han ansvaret som lagkapten. Martin Herlin har minst sagt haft en intressant inledning på säsongen, när han nu kör för fullt med landslaget i Nordic Cup i Finland.

ÖSK Futsal är ett av lagen som verkligen rustat truppen för att gå långt denna säsong. Värvningar av Anel Coralic, Kristian Legiec och Albert Hiseni är inte bara prestigefulla, utan också massa värdefull rutin.

Martin Herlin är ett nytt namn för många av dem som följer Svenska Futsalligan, trots att han sedan innan har spelat i landslaget. Då var han ung och ny inom futsalen, nu säger han sig ha växt som person.

– Jag har skaffat mig erfarenhet. Orsaken till att jag slutade var för att jag skulle flytta och plugga. Nu är jag färdigutbildad och kan lägga ner mer tid på futsal igen, berättar han för svenskafutsalligan.se.

Efter att ha studerat till polis flyttade Herlin tillbaka till Örebro och började spela futsal i Latorp. Där blev det succé, vilket gjorde att han inför denna säsong fick ett erbjudande av Örebro SK.

– Inledningen har varit väldigt blandad för oss. Vi har varit ganska ojämna där vi blandat bra och dåliga insatser. Det är mycket nya spelare, det tar tid att bygga et lag med nytt folk.

Däremot tycker han att det har gått åt rätt håll, man har börjat hitta sina roller i laget och har många duktiga spelare. Offensivt vet man att man är bra, men hemåt däremot har det varit slarvigt. Enkla misstag har lätt till en del poängtapp, menar Herlin.

– Själv har jag börjat ganska bra, jag känner att jag är i form. Jag är en bättre futsalspelare nu än vad jag var senast i landslaget. Såklart kan allt bli bättre. Jag är övertygad om att om laget går bra kommer alla spelare i vår trupp utvecklas i rätt riktning. Klubben ger oss bra förutsättningar, så det är bara att köra på!

Nyligen blev Herlin som bekant uttagen till den trupp som skall representera Sverige i Nordic Cup. Tillsammans med Robin Armandt och Viktor Jansson den målvaktstrio som skall freda det svenska målet. Mot Grönland fick han åter igen kliva in på planen med landslagströjan på, i en match man tillslut kunde vinna med 7-1.

– Att jag fick en plats till Nordic är ett kvitto på att min säsongsinledning varit bra. Jag får en liten hint om vart jag ligger i dagsläget. Det skall bli sjukt kul att mäta sig mot de bästa i landet, jag hoppas också att jag kan få lite speltid.

Att dra på sig landslagströjan är alltid speciellt, och en barndomsdröm för många. Så även för Martin Herlin.

– Det är alltid speciellt att dra på sig landslagströjan, det är en barndomsdröm man aldrig får nog av. Jag har laget att tacka och ÖSK Futsal som förening, som ger mig och laget bra förutsättningar för att kunna prestera på planen.

Foto: Tobias BW Granberg