Nyheter

Chevron
Här är Hammarbys motståndare i Champions League

Här är Hammarbys motståndare i Champions League

Efter att ha segrat över IFK Göteborg i finalen blev Hammarby IF för första gången Svenska Mästare i Futsal. Guldet betydde också att man fått äran att representera Sverige i UEFA Futsal Champions League, där man ställs mot det Litauiska laget FK Vytis.

Hammarby IF får åka till Litauen och Jonava för att spela Preliminary Round i Champions League, där man ställs mot moståndet FK Vytis.

1-vitis-obladatel-kubka-litvy

FK Vytis. Foto: futsalua.org

Det litauiska mästarna har tidigare säsonger haft flera utländska importer i laget, men det nuvarande läget med Covid-19 har förändrat detta. Denna säsongen har man därför valt att satsa mest på inhemska spelare, och spetsa truppen med tre Ukrainska spelare.

Lagets tränare, Kirill Kraisy, har bland annat sagt att han tror att man fick en tuffare lottning när det blev klart att Hammarby blev motståndet, jämfört med PYF Saltires som var Skottlands mästare.

FK Vytis spelar för övrigt i två ligor, både den inhemska men också en baltisk liga. Däremot betyder detta inte att man fått så många matcher i laget, då återigen Corona ställt till det. Ligan har än inte dragit igång, samtidigt som även Lituaen gick vidare i VM-kvalet, vilket gjort att lagets förberedelser har störts.

Matchen mellan FK Vytis och Hammarby IF spelas den 24 november, klockan 20.00 i Jonavos Sports Arena, Jonova.