Nyheter

Chevron
Goncalves: ”En ära att representera IFK Göteborg”

Goncalves: ”En ära att representera IFK Göteborg”

Det var med dunder och brak som talangen Roberto Goncalves slog igenom under föregående säsong i Torslanda IK. Inför denna säsongen valde han att gå till silvermedaljörerna IFK Göteborg, där det har blivit elva mål på 20 matcher.

IFK Göteborg genomgick större förändringar i truppen efter föregående säsong, när bland annat den långvariga tränaren Nicklas Asp valde att tacka för sig för att fokusera på sitt jobb som assisterande tränare.

Istället axlade spelaren Petrit Zhubi en roll som spelande tränare, samtidigt som flera spelare värvades till laget. En av dessa var just Roberto Goncalves, som tillsammans med Hampus Furublad lämnade Torslanda.

– Bytet från Torslanda till Göteborg känner jag var ett stort kliv. Det är en ära att representera IFK Göteborg, då det är vår stads lag. Att sätta på sig de blåvita kläderna känner jag är en ära, och bara tanken att jag skulle komma hit var väldigt stor.

Lagets säsong beskriver han som bra, som givetvis är kantad av den pandemi som drabbat hela samhället. Goncalves berättar också att han känner att man inte riktigt fått ut sin riktiga kapacitet under matcherna.

– Min säsong har gått lite som en berg och dalbana, då jag kommit till en helt ny futsalmiljö. Det har blivit att man har lärt sig mer hur man skall spela, jämfört med hur jag spelade innan. Jag känner att jag har börjat bli varm i kläderna och få spelglädje.

I kvartsfinalen valde Göteborg att möta Borås, precis som föregående säsong. Laget inledde på bortaplan, i Boråshallen, där man till slut kunde vinna med 5-2.

– Matchen mot Borås började lite darrigt, men när vi väl blev bekväma och hittade balansen så blev det bra. Plus så har vi en sprattlig Emilio Rossi som gjorde en fantastisk insats.

Insatsen gör att man nu har fördel inför returen, som spelas under lördagen i Lundbystrandshallen. En match där Goncalves vill poängtera att man måste hålla lugnet.

– Det är bara att hålla huvudet kallt, och spela den futsalen som vi alltid gjort. Vi har rutinerade spelare som kan få oss yngre att ha fötterna kvar på jorden, men också spela vårt spelsystem.

Fokuset menar Roberto inte ligger så mycket på hur Borås spelar, utan man satsar istället på att göra sin grej och inte påverkas allt för mycket hur motståndet spelar.

Som ung och talangfull spelare ser framtiden ljus ut för Roberto Goncalves, som inte vill spekulera allt för mycket i vad som kommer att hända.

– Jag har fokus på var jag är här och nu. Precis som alla andra vill jag givetvis åka utomlands och spela i de större ligorna, ut i Europa. Tills den dagen kommer tar jag en dag i taget och kör mitt race med mitt lag IFK Göteborg.

Matchen mellan IFK Göteborg och Borås AIK spelas under lördagen och sänds på Eurosport samt Discovery+ med sändningsstart 17.30.

Bild: Tobias BW Granberg