Nyheter

Chevron
Fyra lag utslagna – fyra lag till semifinal

Fyra lag utslagna – fyra lag till semifinal

Kvartsfinalerna är över, där åtta lag har blivit fyra. Nu står det mellan Örebro SK, Hammarby IF, IFK Göteborg samt Strängnäs FC i kampen om SM-guldet. Dessutom har Örebro SK, i form av serievinnare, fördelen att välja vilket motstånd av IFK Göteborg och Strängnäs FC de vill ha i sin semifinalserie.

Svenska Futsalligans slutspel går in i nästa fas, från kvartsfinal till semifinal, vilket också är ett steg närmare den efterlängtade finalen och SM-guldet alla lag slåss om.

Vi säger tack till AFC Eskilstuna, Örebro FC, Borås AIK och IFK Uddevalla, som tog sig till slutspelet, men som inte lyckades att besegra sina respektive motståndare i kvartsfinalserien. På återseende till nästa säsong!

Samtidigt säger vi grattis till Örebro SK, Hammarby IF, IFK Göteborg och Strängnäs FC för avancemanget från kvartsfinalserien till semifinal.

Örebro SK kommer, tack vare sin serievinst, få fördelen att välja motstånd av de två lägst rankade lag som är kvar i slutspelet. Dessa två lag är IFK Göteborg (3:a i serien) samt Strängnäs FC (6:a i serien). Hammarby IF, som kom tvåa i serien, får möta det återstående laget.

Precis som i kvartsfinalen får de två högst rankade lagen, Örebro SK och Hammarby IF, fördel att ha andra och avgörande mötet på sin hemmaplan.

Semifinalerna kommer att spelas preliminärt 13-14/3 och 20-21/3. För de två lag som vinner sina semifinalserier väntar final den 27/3.

Resultat kvartsfinalserierna (båda matcherna sammanräknade):

Örebro SK – AFC Eskilstuna 12-6
Hammarby IF – Örebro FC 3-2
IFK Göteborg – Borås AIK 11-7
IFK Uddevalla – Strängnäs FC 9-10

Foto: Bildbyrån