Nyheter

Chevron
Futsalhelg på Eurosport när semifinalerna avgörs

Futsalhelg på Eurosport när semifinalerna avgörs

Efter stor dramatik har fyra lag kvalificerat sig till semifinal i Svenska Futsalligan. Hammarby IF, IFK Göteborg, AFC Eskilstuna och IFK Uddevalla är de lag som gör upp om guldet samt platsen till Champions League.

Åtta lag har blivit fyra, där Hammarby IF är det högst rankade laget efter segern i grundserien. I och med detta fick man också välja motstånd av de två lägst rankade lagen – AFC Eskilstuna och IFK Uddevalla.

Valet föll på IFK Uddevalla, vilket gör att mötena blir mellan Hammarby IF och IFK Uddevalla samt IFK Göteborg och AFC Eskilstuna. IFK Uddevalla och AFC Eskilstuna börjar på hemmaplan, vilket gör att det blir matcher i Agnebergshallen och Stiga Sports Arena.

Matcherna kommer att spelas utan publik på grund av rådande situationen med Corona.

Om rådande situationen kring Corona:

Matcherna i slutspelet i Svenska Futsalligan (SFL) kommer att spelas enligt plan, utan publik.
Samtliga dessa beslut har fattats i samråd av SvFF, SEF och EFD med beaktande av synpunkter och önskemål från de inblandade föreningarna.

SvFF, SEF och EFD arbetar tillsammans intensivt med analys av det rådande läget, förankringsprocess och därefter beslut, så snart som det låter sig göras.

Grundproblematiken med coronautbrottet och myndigheternas beslut och rekommendationer följs noga dag för dag, vilket naturligtvis också har stor inverkan på vilka beslut som kan komma att fattas.

Semifinal 1 – söndag 22 mars 
14.00 IFK Uddevalla – Hammarby IF (Agnebergshallen)
16.30 AFC Eskilstuna – IFK Göteborg (Stiga Sports Arena)

Semifinal 2 – söndag 28 mars
12.30 Hammarby IF – IFK Uddevalla (Eriksdalshallen)
16.00 IFK Göteborg – AFC Eskilstuna (Lundenhallen)

Båda matcherna i semifinal 1 (lördag 22 mars) sänds på Eurosport 1, Eurosport Player samt Dplay.

Foto: Calle Appelqvist