Nyheter

Chevron
Furublad inför TV-matchen: ”Klart man vill visa vilka som är bäst”

Furublad inför TV-matchen: ”Klart man vill visa vilka som är bäst”

Derby och Göteborg brukar som oftast vara synonymt med IFK Göteborg mot GAIS. I futsalsammanhang är det snarare derbyt mellan Torslanda IK och IFK Göteborg som brukar vara hetast och prestigefulla. En spelare som hoppas kunna avgöra derbyt för Torslanda IK är Hampus Furublad, som fått en fantastiskt start på säsongen.

Traditionen har sina rötter långt tillbaka i tiden, då Torslanda IK hette Avenyn United och IFK Göteborg hette Göteborg Futsal Club. Redan på den tiden var matcherna mellan de båda lagerna en prestigefull match utöver det vanliga, där spelplanen kunde koka av känslor, fartfyllt spel och snygga mål.

En av de som ser fram emot matchen lite extra på onsdagen är Hampus Furublad, som sedan ett par säsonger tillbaka har blivit en trogen spelare som växt och växt.

– Ja, det har blivit ett par säsonger nu, säger han och skrattar. Sporten blir bara större och större, vilket är hur kul som helst!

I premiären ställdes man mot nykomlingen AFC Eskilstuna, som hittills har överraskat rejält. Trots att Furublad stod för ett mål skulle man förlora med 6-3 inför hemmapubliken. Efter det har det blivit två segrar och ytterligare en förlust.

– Vår säsong än så länge tycker jag har varit godkänt. Vi visar hur bra vi är när vi slår Borås och IFK Uddevalla, samtidigt som vi underpresterar i premiären.

Torslanda är ett målglatt lag, där man hittills har mäktat med 26 mål på fyra matcher. Av de 26 målen har Hampus Furublad stått för åtta av dem, vilket gör att han på en delad tredjeplats i skytteligan. Utöver målen bidrar han också med en fin spelförståelse och är ofta hjärnan bakom Torslandas mål. Däremot väntar han fortfarande på att få representera landslaget.

– Klart att det hade varit kul att representera landslaget, det skall jag inte ljuga om.

Sin egen prestation är han nöjd över än så länge, både vad gäller spel och i form av poäng. Särskilt kul tycker han att det är att hans egen prestation också bidrar till lagets framgångar. Frågan är om hans prestation kan fortsätta vara lika bra mot IFK Göteborg?

– Derbyt mot IFK Göteborg skall bli jätteroligt! Det är alltid extra laddat när vi möts, publiken bjuds på roliga matcher.

I motståndarlaget finns flertalet bekanta spelare för Furublad, som han är lagkamrat med i fotbollen. Det gör givetvis att det blir en extra krydda.

– Ja, det är en del som man spelat med eller spelar med. Klart man vill visa vilka som är bäst!

Han avslutar:

– Nu hoppas jag på ett fullsatt Torslandahallen, med bra tryck på läktaren, som hjälper oss till en derbyseger!

Matchen börjar klockan 19 i Torslandahallen. Sändningen börjar klockan 18.45 i Eurosport Player samt på Eurosport 1.

Foto: Eventfoto GBG