Nyheter

Chevron
Fullmatad futsalhelg med sex matcher

Fullmatad futsalhelg med sex matcher

Snart väntar slutspel i Svenska Futsalligan, men först skall serien avgörs! Till helgen avgörs hela sex matcher där flera lag slåss för ett så bra tabelläge som möjligt. Med tre matcher på lördag och tre matcher på söndagen är helgen räddad!

Första mötet under helgen är det mellan Torslanda IK och Hammarby IF, som spelas klockan 13.00 i Torslandahallen. Hemmalaget Torslanda har sedan tidigare säkrat kontraktet och kan fortfarande teoretiskt sett kvalificera sig till slutspelet. Detta om man vinner resterande av sina matcher, samtidigt som man får förlita sig på att konkurrenterna förlorar.

Hammarby, som länge toppat tabellen, har nu flera lag bakom sig som utmanar om seriesegern. Därför blir det en otroligt spännande helg för laget från söder, då man åker på en bortaturné på västkusten. Först har man Torslanda IK på lördagen, för att möta IFK Uddevalla på söndagen. För Bajen gäller det att visa var skåpet skall stå och skapa sig så bra förutsättningar som möjligt inför stundande slutspel.

I Arena Älvhögsborg blir det ett oerhört spännande möte mellan Skoftebyn och AFC Eskilstuna. Skoftebyn inledde säsongen med att spela borta mot just Eskilstuna, där man också förlorade. Därför lär det säkerligen ligga en stor revanschlust hos ”Borgens Charmörer”, som endast ligger en poäng bakom serieledande Hammarby.

För AFC Eskilstuna är det också ett dubbelmöte denna helg, där man först spelar borta och sedan hemma. Borta blir det som bekant Skoftebyn som står för motståndet, medan man tar emot Borås AIK hemma. Efter att inledningsvis fajtats i toppen av serien huserar man nu närmare mitten. Kanske blir det också därför viktigt för laget att stå för bra prestationer i serieslutet, för att höja moralen inför slutspelet.

Matcher i helgen

Lördag 22 februari
13.00 Torslanda IK – Hammarby IF (Torslandahallen)
15.00 Skoftebyns IF – AFC Eskilstuna (Arena Älvhögsborg)
16.00 Djurgårdens IF – Örebro FC (Eriksdalshallen)

Söndag 23 februari
14.00 IFK Göteborg – Nacka Juniors (Lundenhallen)
15.00 IFK Uddevalla – Hammarby IF (Agnebergshallen)
17.00 AFC Eskilstuna – Borås AIK (Stiga Sports Arena)

Foto: Calle Appelqvist