Nyheter

Chevron
Full pott för Örebro SK efter tre spelade omgångar

Full pott för Örebro SK efter tre spelade omgångar

Tre omgångar in i Svenska Futsalligan har vi redan fått se lagen få ta sina första steg mot SM-guldet. Vi har även äntligen fått välkomna publiken tillbaka till våra arenor, efter att de allmänna restriktionerna har släppts.

Efter tre omgångar står det klart att Örebro SK toppar tabellen, som plockat nio av de nio möjliga poäng. Laget, som värvat in fyra brassar och en spanjor, samt behållit en brasse i Leonardo Mieli från föregående säsong, har minst sagt en internationell touch. Något som även varit en stor ”snackis” inför säsongen.

Tränare Francis Maciel Da Costa lär även vara nöjd över nyförvärven Senad Berisha och Martin Cruz från Örebro FC respektive Libertà FC, som fått mycket speltid inledningsvis.

Ett annat lag som det snackades mycket om inför säsongen var Stallarholmens SK, före detta Strängnäs FC. Tre omgångar in har man inte förlorat, däremot står man på två oavgjorda resultat och en vinst. Det var inte heller förrän den tredje matchen mot Torslanda IK som lagets första vinst kom. Ett stort avbräck inledningsvis har varit Adnan Cirak, som dras med skadebekymmer.

I toppen, bakom Örebro SK, hittar vi Hammarby IF, IFK Göteborg och Örebro FC. Noterbart är att Hammarby endast släppt in tre mål på tre matcher, till skillnad från Örebro FC som släppt in 17.

Ett stort utropstecken i Örebro FC är Mads Falck, det danska nyförvärvet, som stått för 11 mål på de tre inledande matcher. Detta ger honom också en klar ledning i skytteligan.

Tittar vi längst ned i tabellen hittar vi Skoftebyns IF, Norrköping FK, Torslanda IK och Libertà FC, de fyra lagen som också slutade sist föregående säsongen. Skoftebyn står på tre poäng, Norrköping en, medan både Torslanda och Libertà har noll poäng.

Inför kommande omgång får vi ett par intressanta matcher, bland annat den mellan trean IFK Göteborg som tar emot ettan Örebro SK på hemmaplan. Ytterligare en match att hålla lite extra koll på är den mellan Stallarholmens SK och Hammarby IF. Skall det lossna för Stallarholmen på hemmaplan, eller kan Hammarby straffa dem?

Omgång 4

Lördag
14.00 IFK Uddevalla – AFC Eskilstuna (Agnebergshallen)
15.00 Skoftebyns IF – Torslanda IK (Arena Älvhögsborg)

Söndag
14.00 IFK Göteborg – Örebro SK (Lundystrand)
15.00 Örebro FC – Libertà FC (Gamla Idrottshuset)
16.00 Borås AIK – Norrköping FK (Boråshallen)
17.00 Stallarholmens SK – Hammarby IF (Thomas Arena)

Alla matcher sänds även i vår app SFL Live, eller via highlights.svenskafutsalligan.se!

Foto: Bildbyrån