Nyheter

Chevron
Full fart väntar efter uppehållet

Full fart väntar efter uppehållet

Det var egentligen tänkt att ett landslagsläger skulle äga rum för stunden, men där den rådande Coronasituationen satte käppar i hjulet. Istället väntar vi in kommande vecka, där hela elva (!) matcher väntar i Svenska Futsalligan! Bland annat två riktigt viktiga matcher för Torslandas Andréas Haglund.

Medan andra landslag kvalar till VM som avgörs i Litauen 2021, bland annat våra grannar Finland, var tanken att det svenska herrlandslaget skulle ha läger i Yxnerum utanför Åtvidaberg. Som konstaterat satte det rådande läget i Sverige med Covid-19 stopp på detta, vilket gjort att lagen i Svenska Futsalligan fått lite tid för fundering och kanske nya varianter.

Som tur är behöver vi inte allt för länge på att SFL drar igång igen, utan redan på onsdag är ligan igång igen med två riktigt heta möten. På västkusten tar IFK Göteborg emot ett annat lag från västkusten, nämligen Libertà FC som också är nykomlingar i år.

Samtidigt i Örebro väntar det klassiska Örebroderbyt där Örebro FC står som hemmalag mot Örebro SK, en match som också sänds på Eurosport.

Innan veckan är slut skall elva matcher har spelas, där många viktiga poäng står på spel. Ligan lever i alla delar av tabellen, och ingen vill hamna på plats 11 eller 12 som betyder nedflyttning till division 1.

De lagen för stunden som ligger under nedflyttningsstrecket är just Libertà FC och Skoftebyns IF, som båda möter Torslanda IK på bortaplan under veckan. Där ställs man mot rutinerade Andréas Haglund, som ännu inte har noterats i målprotokollet för säsongen.

Matcher:

Onsdag 11 november

19.00 IFK Göteborg – Libertá FC
19.05 Örebro FC – Örebro SK

Torsdag 12 november

19.00 Borås AIK – IFK Uddevalla

Fredag 13 november

19.00 Torslanda IK – Skoftebyns IF
19.05 Norrköping FK – Strängnäs FC
19.30 Hammarby IF – AFC Eskilstuna

Söndag 15 november

14.00 Örebro FC – IFK Göteborg
14.00 Torslanda IK – Libertá FC
15.00 Skoftebyns IF – Norrköping FK
15.00 AFC Eskilstuna – IFK Uddevalla
16.05 Borås AIK Hammarby IF

Foto: Bildbyrån