Nyheter

Chevron
Från tränarbänken i SFL – till domare på sportlovscup

Från tränarbänken i SFL – till domare på sportlovscup

Det är sportlovstider i Sverige, där många passar på att åka skidor. För ungdomarna i Eskilstuna däremot har det varit full fart med futsal, då Ung Fritid arrangerat en futsalcup för barn och ungdomar i staden. Man har även fått fin hjälp i form av brödratrion Abassi, Osam, Isam och Ayoub, som ställt upp ideellt som domare.

Många har charmats av AFC Eskilstunas intåg i Svenska Futsalligan. En faktor har varit brödratrion Abassi, som är starkt förknippade med laget. Osam är tränare, Isam lagkapten och Ayoub notorisk målskytt. 

Under sportlovet har man inspirerat barn och ungdomar i den futsalcup som Ung Fritid arrangerat i Stiga Sports Arena, genom att ställa upp ideellt som domare. Osam berättar för AFC Eskilstunas hemsida att man tycker det är viktigt att ge tillbaka till samhället.

– Det har varit en väldigt rolig vecka. Från AFC Eskilstuna Futsals sida är det väldigt kul att kunna vara med och bidra med något för ungdomarna på sportlovet, berättar han för hemsidan.

Initiativet har också uppmärksammas av SVT Sörmland, som gjort ett reportage om det hela. Det reportaget kan ni hitta på följande länk.

Vill ni höra mer kring Osams summering kring turneringen och initiativet, se intervjun i spelaren ovan!

Foto: Tobias BW Granberg