Nyheter

Chevron
Förutsättningar inför säsongsavslutningen 2021/2022

Förutsättningar inför säsongsavslutningen 2021/2022

Grundserien i Svenska Futsalligan går mot sitt slut, där mycket skall avgöras. De åtta bästa lagen går till slutspel, samtidigt som de två lag längst ned i tabellen åker ur SFL.

Grundspelet i Svenska Futsalligan spelas över 22 omgångar, där de åtta bästa lagen går vidare till slutspel. En högre placering i tabellen ger också en fördel genom hela slutspelet. De högst rankade lagen från grundserien har fördel i slutspelet av att välja vilken motståndare av de lägst rankade lagen man vill spela mot, samt att man har fördel av att spela andra mötet på hemmaplan.

Slutspelet spelas genom kvartsfinal, semifinal samt final. Kvartsfinal och semifinal spelas som bäst av två, medan finalen spelas som bäst av en. Det högst rankade laget har hemmaplansfördel, det vill säga spelar hemma andra avgörande mötet i kvartsfinal och semifinal, samt i finalen.

Lottningen till kvartsfinalerna äger rum måndagen den 28 februari.

För de två lagen som placerar sig längst ned i tabellen väntar nedflyttning till division 1. Två lag kvalificerar sig varken till slutspel, eller åker ur serien, och hamnar i ett så kallat ”ingenmansland”, där säsongen tar slut efter grundserien, men där man är kvalificerad till Svenska Futsalligan 2022/2023.

Vinnaren av finalen i slutspelet blir Svenska Mästare och får även äran att representera Sverige i UEFA Futsal Champions League. Regerande Svenska Mästare är Hammarby IF.

Foto: Bildbyrån