Nyheter

Chevron
Florentin: ”Det fanns ingen glädje i spelet”

Florentin: ”Det fanns ingen glädje i spelet”

Länge var han frontfigur för Borås AIK i sin roll som tränare. Efter en säsong med en mer tillbakadragande roll är nu Petter Florentin tillbaka i hetluften, som en av flera ledare som skall ta BAIK långt i slutspelet.
– Klubben undrade om jag kunde hjälpa till. Självklart valde jag att ställa upp, berättar han för svenskafutsalligan.se.

Inledningen av säsongen har Florentin spenderat på Borås akademilag, som tränar både på skoltid och på kvällstid. Däremot har han givetvis också kollat på A-lagets matcher från läktarhåll.

– Ett tag efter att Vedad Aganovic valde att lämna som huvudtränare fick jag frågan om jag kunde hjälpa till. Självklart valde jag att ställa upp.

Borås AIK har under säsongen stundtals gått väldigt tungt, där man inte känt igen laget. Förlusterna har varit många, och ibland också med flera mål, där man inte alls nått upp till den nivå man kan spela. Andra matcher har man blixtrat till, men sällan har man kunnat prestera på topp över en längre tid.

– Av det jag sett tidigare under säsongen så såg det inte ut som att det fanns så mycket glädje i spelet. Nu när jag i efterhand har pratat med spelarna en del har det visat sig att det stämde. Det fanns ingen glädje eller riktigt klar spelidé.

Efter att Florentin kommit tillbaka som tränare har man nu enligt honom gått tillbaka en del till grunderna. Man har fått tillbaka glädjen i spelet, samtidigt som man fått ordning på spelet.

– Nu är vi redo att ta nästa steg!

På frågan kring vad den största utmaningen varit för Petter Florentin svarar han att det varit att lägga upp taktiken inför matcherna. 

– Eftersom jag inte har haft så bra koll på de andra lagen denna säsongen har det varit svårt att veta hur motståndarna spelar. Spelarna och ledarna i klubben har jag känt i flera år, så där har det inte varit några problem.

Han fortsätter:

– Lagets största utmaningen har varit att hitta tillbaka till sitt spel, för kvalitén har ju funnits där hela tiden. Sedan har det varit en ganska stor press på spelarna med tanke på hur tabelläget varit. Så de har varit stukade större delar av säsongen. Därför satt vi upp ett mål, att ta oss till slutspel. Ett mål som vi också nådde! Vi vet att i slutspel kan allt hända.

Väl i slutspel ställs man mot IFK Göteborg, ett motstånd man är väl bekanta över. Precis som laget är Petter laddad, men samtidigt oerhört fåordig om utmaningen man ställs inför.

– Det blir två härliga möten. Vi är grymt taggade på revansch sedan förra mötet!

Foto: Calle Appelqvist