Nyheter

Chevron
Fira in julen med spännande matcher i Svenska Futsalligan

Fira in julen med spännande matcher i Svenska Futsalligan

Juletider stundar, men än så får inte alla lag i Svenska Futsalligan gå på julledighet. Sex matcher återstår innan julafton, vilket ger möjlighet att få ta del av en tidig julklapp i form av en seger för ditt favoritlag.

Det är en haltande tabell i Svenska Futsalligan för stunden, där Hammarby IF toppar och Djurgårdens IF ligger i botten. Båda lagen har matcher innan julafton, men inte mot varandra.

Djurgården möter Skoftebyn, som trots en match mindre spelad ligger på andraplats efter sju segrar och två förluster. Trollhättanlaget har dessutom släppt in minst mål i Svenska Futsalligan hittills, 22 stycken, vilket ger dem ett snitt 2,4 insläppta mål per match.

Målkung i Skoftebyn är Tauan, en av fyra brassar som Skoftebyn hämtade in inför säsongen, som mäktat med tolv baljor på nio matcher. Detta gör att han ligger på en delad fjärdeplats i skytteligan tillsammans med Mido från IFK Uddevalla.

Hammarby möter också nämnda Skoftebyn, dagen efter att Djurgården möter dem. Södermalmslaget imponerade redan föregående säsong på många, där man länge slogs om SM-guldet, men fick se sig besegrade av IFK Uddevalla i sista omgången.

I Hammarby finns ingen notorisk målskytt på samma sätt som i andra lag, utan där har man istället spridit ut målskörden på flera spelare. Kanske talar det också för att man kommer klara en lång säsong med slutspel, där spelare kan bli både skadade, sjuka och avstängda?

Thomas Arena tar emot hemmalaget Strängnäs FC, som möter Borås AIK. Två lag som ligger nära varandra i tabellen, Strängnäs är sexa medan Borås är sjua. I Strängnäs finns som bekant den notoriska målskytten Adnan Cirak som stått för 24 mål på nio matcher, vilket gör att han har ett snitt på 2,6 mål per match. Man kan enkelt säga att det är målgaranti när Cirak spelar. Bästa målskytt i Borås är Irfan Delimedjac med tio mål.

Ytterligare en match mellan två lag som ligger tajt i tabellen är den mellan Torslanda och Nacka Juniors. Torslanda ligger tia i tabellen, precis över nedflyttningsstrecket. Nacka ligger elva, precis under nedflyttningsstrecket. För tillfället har Torslanda en marginal på fyra poäng, som man säkerligen vill utöka för att känna sig lite tryggare. Tre poäng hade också betytt att man hänger med i kampen om slutspelsplatserna. För Nacka handlar det givetvis om överlevnad och att stänga gapet uppåt.

I Agnebergshallen blir det ett kamratderby mellan IFK Uddevalla och IFK Göteborg. Möten mellan lagen har ofta varit jämna och varit prestigefulla, då lagen länge dominerat den svenska futsalen. Uddevalla har som bekant haft större problem i år, men också visat att man inte kan tro att man enkelt kan slå dem. Senast mot Örebro FC där man vann med 8-4. Värt att notera att man också innehar andraplatsen i skytteligan i och med Donat Gashis 15 mål än så länge.

IFK Göteborg var inför säsongen topptippade av i princip alla tyckare, och ligger än så länge fyra, tre poäng upp till ettan Hammarby. För dem är det bara en seger som räknas, särskilt då en högre placeringen i grundserien också betyder att man får förtur att välja motstånd i slutspelet.

Sista matchen innan julen är den mellan succélaget, tillika nykomlingarna, AFC Eskilstuna, som möter Örebro FC hemma i Stiga Sports Arena. De flesta tippade Eskilstuna sist inför säsongen, vilket de verkligen har motbevisat. Fixstjärnan Ayoub Abassi har charmat många futsalfans med sin briljans hittills och har också stänkt in 13 kassar, vilket gör att han ligger trea i skytteligan. Insatserna på plan har också gjort att han fått chansen i landslaget.

För Örebro FC har säsongen varit blandad, där man inför säsongen tog in en ny tränare i Jani Paananen. Den finska tränaren verkar dock ha fått snurr på laget på sistone, och ligger för stunden femma i tabellen, sju poäng upp till serieledarna Hammarby. För att hänga på i toppen behöver man därför en seger mot Eskilstuna, så att gapet mellan topp fyra inte blir för stort.

Matcher i helgen
Lördag
16.00 Strängnäs FC Borås AIK Thomas Arena
17.00 Djurgårdens IF Skoftebyns IF Eriksdalshallen
17.00 Torslanda IK Nacka Juniors FF Torslandahallen
Söndag
15.00 IFK Uddevalla IFK Göteborg Agnebergshallen
16.00 Hammarby IF Skoftebyns IF Eriksdalshallen
17.00 AFC Eskilstuna Örebro FC Stiga Sports Arena

Alla matcherna ser ni givetvis antingen på plats, eller i appen SFL Live.

Foto: Calle Appelqvist