Nyheter

Chevron
Falk vill lyfta Torslanda till nya höjder

Falk vill lyfta Torslanda till nya höjder

Det som började så bra blev ett mörker för Patrik Falk. En fantastisk försäsong gav tro om stordåd, en dröm som skulle slås i kras efter en jobbig skada. Nu är Falk tillbaka starkare än någonsin, men denna gång i en annan förening än sist.

Gais hade det stundtals oerhört svårt föregående säsong, där man också saknade sin fixstjärna Patrik Falk. Målgöraren skadade sig olyckligt under försäsongsturneringen Örebro Open och var borta stora delar av säsongen. Hur kommer det sig då att det som såg så bra ut på försäsongen med Gais inte alls blev lika lyckat i serien?

– Jag tycker att vi som lag spelade bra under hela försäsongen. Vi var ett gäng som spelat tillsammans ganska länge, hade sjukt kul och spelade för varandra. Detta medförde att det gick bra för oss och för mig, berättar Patrik Falk för svenskafutsalligan.se

Läs också: Den bortglömda eliten – del 2

I Örebro Open sprutade han in mål, innan han fick en smäll där han fick en spricka i skenbenet. Det hade kunnat vara mycket värre om korsbandet skulle ha gått av, även om sprickan i skenbenet inte skulle vara något man sprang av sig på några veckor.

– Jag gjorde allt för att komma tillbaka så fort som det gick. Det var rehab sju till tio pass i veckan, vilket gjorde att jag kunde komma tillbaka efter tre och en halv månad istället för fem. Något jag tar med mig från tiden som skadad är att jag aldrig mer vill bli skadad igen. Man blir påmind ganska snabbt hur otroligt tråkigt rehab faktiskt är.

I Falks frånvaro gick Gais knackigt. Vid sidan av planen finns det inte så mycket man kan göra för att påverka vad som händer inne på planen, även om Patrik ofta fanns vid sina lagkamraters sida och peppade.

– Det var väldigt frustrerande. Vi hade mycket otur i början av säsongen om kom liksom inte ur den onda spiralen. Vi avslutade säsongen på ett bättre sätt än vi startade. Tyvärr vände det för sent och vi kunde inte hålla oss kvar i SFL.

Läs också: Kostym i all ära – uppkavlade ärmar slår det mesta

Samtidigt som det inte gick någon vidare med Gais blev Patrik Falk uttagen till landslaget, något som givetvis han tyckte var roligt.

– Vilken fantastisk känsla att få dra på sig landslagströjan! Vem vill inte representera sitt land?

Snart börjar SFL 2018/2019, där Patrik har bytt Gais mot Torslanda, en förening han också har en lång historia i.

– Jag har spelat i Torslanda IK i 18 år. Innan futsalen drog igång på riktigt har jag genom åren spelat Torslandas inomhuscup Crawford Cup som idag heter Torslanda Futsalcup. Jag har många minnen från den cupen, med mycket folk och bra tryck på läktaren i Torslandahallen. För mig var detta höjdpunkten varje år, så att få chansen att spela i SFL för Torslanda IK i Torslandahallen känns lite som att komma hem igen.

Föregående säsong låg Torslanda länge uppe i toppen, innan man fick en liten dipp och missade slutspelet med en hårsmån. Hur det går i år vill inte Patrik Falk spekulera i.

– Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå. Ge mig samma fråga i slutet på mars så skall du få ett korrekt svar!

Läs också: Säkerhets- och Evenemangsmöte inför uppstarten av SFL

Efter en tung tid med skada och utträde ur SFL vänder nu Patrik Falk blad, nu är det Torslanda som gäller och 26 matcher i en rak serie. Skadan är borta och formen på väg tillbaka vilket givetvis väcker frågeställningen, kan vi få se Patrik Falk i landslaget igen?

– Jag var inte uttagen senast mot Frankrike. SFL drar igång om någon vecka, så det är fullt fokus på laget nu under hösten. Vi får se om det dyker upp någon mer chans framöver, men mitt främsta fokus är Torslanda IK.

Text & Foto: Tobias BW Granberg