Nyheter

Chevron
Evighetsmaskinen Lundh: ”Vi har inte sett det bästa Skoftebyn än”

Evighetsmaskinen Lundh: ”Vi har inte sett det bästa Skoftebyn än”

Efter en säsong som hittills har blandat och gett hoppas Christoffer Lundh, futsalansvarig i Skoftebyns IF, att man kan ta nästa kliv i utvecklingen. Redan idag, hemma mot Hammarby IF.
– Jag har höga förväntningar på matchen, berättar han för sfl.se.

Han är evighetsmaskinen som aldrig slutar gå. Christoffer Lundh är lika synonymt med Skoftebyn som fika är synonymt med kaffe. Tillsammans med sin parhäst Daniel Andersson har de gjort det mesta för klubben. Spelat, tränat och så allt det där andra som behöver göras runtomkring i en förening.

– Säsongen hittills har varit intensiv, berättar Lundh. 

Han fortsätter:

– Spelare har slutat, tränare har sparkats och nya spelare har kommit in. Det har säkert skett lite tråkigheter också, men det har redan glömts.

15 omgångar in i grundserien placerar sig Skoftebyn på en femteplats, sju poäng bakom serieledande Örebro SK, men bara ett poäng bakom tvåan IFK Göteborg.

– Resultatmässigt har vi gjort en godkänd insats. Känslan är att vi inte har sett det bästa Skoftebyn än. Målet är att nå en topp fyra position, till den 19 mars, vilket känns fortsatt görbart. 

Fem poäng bakom Skoftebyn, men endast en placering under, hittar vi Hammarby IF. Lagen möter varandra under lördagen i Arena Älvhögsborg, en match som också sänds på Discovery Plus.

– Mina förväntningar på matchen är höga. Framför mig ser jag mycket publik, en tajt match och tre poäng. Hammarby bjöd oss på alla tre poäng i Stockholm. På lördag skall vi förtjäna dem.

Grundserien börjar närma sig ett slut, där slutspelet tar vid. Fram tills dess gäller det att ta sig så högt i tabellen, för att skapa sig så stora fördelar som möjligt, i form av att få spela avgörande match på hemmaplan, samt välja motstånd.

– Till dags datum har vi skador på Daniel Matkovic, Haidar Bejan och Nima Kadivar. Dessa spelare kommer inom kort synas inför linjerna igen. Min förhoppning är att vi kommer stå starka i slutspelet. I och med att vi ”alltid” kommer femma, och ryker i kvarten, så finns det en iver att trycka igenom glastaket.

Foto: Calle Appelqvist