Nyheter

Chevron
En epok av svenskt domarskap går i graven

En epok av svenskt domarskap går i graven

Efter en lång tjänstgöring som domare i futsalen är nu karriären slut för Fredric Nilholt. FIFA-domaren har varit med sedan starten av Svenska Futsalligan och tar nu steget till att bli domarcoach för elitdomarna i futsal.

Redan 2009 blev Fredric Nilholt FIFA-domare, vilket gör att han är den futsaldomare i Sverige som varit FIFA-domare längst. 44-åringen från Tumba har varit med länge, och har fått se sporten växa från något fotbollsspelare spelade på vintern för att slippa försäsongsträningen ute, till 25 TV-sända matcher på Eurosport och allt mer välfyllda arenor.

Läs också: Publikligan SFL – kan någon utmana rekordet?

Nilholt har utöver sitt domarskap även varit drivande för sportens utveckling, bland annat genom att sitta med i arbetsgruppen för futsal i Svenska Fotbollförbundet. Utöver detta har han även varit ordförande för Elitdomarföreningen i Futsal, även kallad EDF.

EDF bildades 2014 för att stärka gemenskapen och sammanhållningen för de bästa futsaldomarna i Sverige och verkar för sammanhållning, utveckling och seriositet. Det är endast de bästa domarna som är med i EDF, som också är de domarna som dömer SFL.

Meritlistan för Fredric är imponerade. Sedan han blev FIFA-domare 2009 har det blivit 63 officiella matcher, där han fått uppleva EM, VM och Champions League. Räknar man med internationella träningslandskamper, internationella turneringar och VM för döva har Fredric Nilholt dömt över 200 internationella matcher!

I Svenska Futsalligan blev det hela 93 matcher, vilket gör Nilholt till en av de domare som dömt flest matcher i SFL. Den domare som dömt mest är David Glavonjic.

Det här är däremot inte det sista vi får se av Fredric Nilholt i svensk futsal. Efter att han nu lägger pipan på hyllan tar han nämligen rollen som domarcoach i SFL, vilket betyder att han fortsatt kommer bidra till futsalens utveckling!

Vi på Svenska Futsalligan vill därför tacka för Fredric Nilholts gärningar som domare och önska ett stort lycka till i det fortsatta uppdraget som domarcoach i Svenska Futsalligan!