Nyheter

Chevron
Elitdomarna står väl förberedda inför seriestarten

Elitdomarna står väl förberedda inför seriestarten

Det är inte bara klubbarna som laddar upp för seriestarten. Under föregående helg samlades Elitdomarna i Futsal för sin årliga fortbildning, där domarcoach Igor Babović rigoröst drillade sina adepter.

Elitdomarna i Futsal var på plats i Göteborg helgen den 10-11 september för att genomföra den årliga fortbildningen. Domarna, tillsammans med observatörerna, gick igenom regelnyheter, men gjorde även olika grupparbeten baserat på förra säsongens framgångar samt utmaningar.

Utöver detta genomfördes rigorösa fystester under Peter Glas, fystränare Svenska Fotbollförbundet, där gruppen nådde sitt bästa resultat någonsin.

– Resultaten var fantastiskt roligt att se, men inte förvånade. Alla i gruppen inser vikten av att vara i fysisk toppform, berättar Igor Babović som är domarcoach för Svenska Futsalligan.

Samtidigt som fortbildningen pågick i Göteborg hade även Svenska Futsalligans klubbar samlats för upptaktsträff i samma lokaler, vilket gav möjlighet för domarna att tillbringa tid tillsammans med representanter från klubbarna, om än under informella former.

– Ett fint initiativ. Min personliga förhoppning är att detta kan ske återkommande. Dialog mellan aktörerna bidrar till att skapa förståelse för varandras roller, avslutar Babović.

Foto: Teddy Dahlin