Nyheter

Chevron
Efter uppehållet – två TV-matcher under veckan

Efter uppehållet – två TV-matcher under veckan

Vi tycker att uppehållet från ligan har varit allt för långt. Därför stillar vi er futsalabstinens med två TV-matcher på Eurosport under veckan!

Vi kör igång ligan i full fart, när två TV-matcher väntar i Svenska Futsalligan under veckan. Eurosport sänder mötena Örebro FC mot Örebro SK och Hammarby IF mot AFC Eskilstuna.

På onsdagen spelas det klassiska futsalderbyt mellan Örebro FC och Örebro SK, något som brukar betyda att det pratas futsal överallt i Örebro.

Futsalkultur är stor i Örebro, där man har en lång tradition av att spela inomhus. I staden finns det oerhört många intresserade människor, som har två lag i SFL att heja på. Den stora frågan är givetvis, vilket lag man sympatiserar med.

Under åren har flera spektakulära matcher spelas mellan lagen, där man riktigt kan känna på stämningen. Ingen vill förlora och alla gör allt för att vinna i en match som inte bara handlar om tre poäng – utan att om att visa vilket lag som är bäst i staden.

Matchen spelas i anrika Gamla Idrottshuset klockan 19.00 på onsdag, så se till att ha laddat upp rejält inför drabbningen.

Vidare avslutar vi arbetsveckan med ett hett möte mellan Hammarby IF och AFC Eskilstuna klockan 19.30.

Avståndet mellan de båda lagen är inte långt, och många flera spelare känner varandra, vilket gör att också denna matchen spelar stor roll för många. Hammarby, som varit med i ligan längre, är dessutom Svenska Mästare, vilket gör att hungern är stor från AFC Eskilstuna att ge Bajen en rejäl käftsmäll och åka hem från Eriksdalshallen med tre poäng.

Matcher

Onsdag 19.00
Örebro FC – Örebro SK
 

Fredag 19.30
Hammarby IF – AFC Eskilstuna

Foto: Adrian Hirvelä